На Хмельниччині триває робота по створенню оптимальної моделі єдиної патрульної служби міліції

На Хмельниччині триває робота по створенню оптимальної моделі єдиної патрульної служби міліції

30.12.14 11:47 0 714
У МВС України відбулося засідання робочої групи з питань проведення експерименту по об'єднанню дорожньо-патрульної служби та патрульної служби міліції в єдиний підрозділ.

Під час наради обговорювались проміжні результати апробації нової служби. Участь у нараді також взяли заступник Міністра МВС України Сергій Яровий, начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, в.о. стратегічного радника (керівника) Місії ЄС з питань МВС Ханнеке Брауер та головний стратегічний радник з питань МВС Стів Сміт.

На нараді окрему увагу було приділено підготовці майбутніх патрульних. Спираючись на результати іспитів учасників експерименту буде внесено зміни до навчальної програми, визначено основні критерії до новобранців та викладачів, що готуватимуть співробітників єдиної патрульної служби міліції. Усі присутні погодились, що в подальшому необхідно покращити умови для відпрацювання практичних навичок, визначитись із об'ємом знань, що необхідні для ДАІвців та патрульної служби міліції.

В рамках обговорення заступник Міністра МВС України Сергій Яровий наголосив на тому, що однім із завдань експерименту має стати скорочення часу реагування на виклики та вміле вирішення конфліктних ситуацій чи ДТП.

На основі вивчення думки громадськості, в тому числі автомобілістів та представників страхових компаній, члени робочої групи виокремили важливе питання, що потребує негайного вирішення. На в Україні лише 7 % громадян використовують Європротоколи при оформленні «незначних» ДТП.

Виникла необхідність посилити увагу до зазначеної практики та зосередитись на вирішенні питання про співпрацю МВС України та страхових компаній стосовно посилення інформаційної компанії по застосуванню Європротоколів. Планується внесення змін до програми навчання у автошколах та роботи ДАІ за даним напрямком.

На даному етапі експерименту проводиться постійне вивчення та корегування роботи міліції у відповідності із вимогами, що виникають під час апробації новітньої служби. Вивчається думка населення щодо необхідності функціонування єдиної патрульної служби міліції.

Шановні громадяни! Якщо у Вас є пропозиції чи зауваження по експерименту, Ви можете звертатись на «гарячу лінію» Хмельницького міського відділу міліції — ((0382) 70-40-60 або 102) або залишити своє повідомлення у скриньці «Експеримент Хмельницького ДАІ. Ваші ідеї і пропозиції» на сайті «Незалежний громадський портал» (http://ngp-ua.info).

Прес-служба МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Лижник з м. Бар Олег ...

КОМЕНТАРІ