Посадові особи Хмельницької філії національної акціонерної компанії завдали державі збитків на суму в понад 2,5 мільйони гривень

Посадові особи Хмельницької філії національної акціонерної компанії завдали державі збитків на суму в понад 2,5 мільйони гривень

30.12.14 08:40 0 671
Організована злочинна група у складі трьох посадових осіб акціонерної компанії шляхом зловживання службовим становищем привласнила чималеньку суму, але працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області вивели зловмисників «на чисту воду», і незабаром вони постануть перед судом.

За матеріалами управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт щодо організованої групи у складі трьох посадових осіб Хмельницької філії національної акціонерної компанії, які разом з іншими цивільними особами підозрюються у скоєнні цілого ряду правопорушень.

Зокрема, підозрюваним інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 «Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», ч. 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», ч. 2 ст. 205 «Фіктивне підприємництво», ч. 2 ст. 366 «Службове підроблення» та ще цілого ряду статей Кримінального кодексу України.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що члени ОЗГ, з метою заволодіння державним майном та коштами акціонерної компанії, без укладання належних договорів та відсутності необхідності в отриманні певних послуг, неодноразово видавали з каси підприємства готівкові кошти за нібито надані послуги. Оскільки акціонерна компанія працювала на сільськогосподарському ринку, то послуги, в основному, стосувалися доставки, підготовки до транспортування та навантажувально-розвантажувальних робіт сільськогосподарської техніки.

Своїми умисними діями фігуранти злочинних дій завдали державі збитків у розмірі 2 мільйони 765 тисяч гривень.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці затримали ...
Наступна новина: На Вінниччині розробили ...

КОМЕНТАРІ