На Вінничині в умовах енергетичної кризи ми маємо забезпечити безперебійну роботу підприємств АПК із безперервним технологічним циклом (+фото)

На Вінничині в умовах енергетичної кризи ми маємо забезпечити безперебійну роботу підприємств АПК із безперервним технологічним циклом (+фото)

31.12.14 13:50 0 621
Таке основне завдання для виконавчої влади в районах та усіх працівників АПК Вінниччини озвучив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик 30 грудня під час Всеукраїнської селекторної наради.

Засідання відбувалось за участю Міністра агропромислової політики і продовольства України Олексія Павленка, заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександра Светеліка, заступника Міністра з питань євроінтеграції Владислави Рутицької, керівників енергопостачальних організацій регіонів та Держенергонагляду.

Основні питання, що розглядались у селекторному режимі: енергопостачання підприємств АПК у зимовий період 2014-2015 року, впровадження заходів енергозбереження та дотримання заданих режимів споживання електричної потужності під час опалювального сезону2014-15 років.

Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України повідомив, що почалось поступове розблокування поставок вугілля, отже висловив сподівання: «Незважаючи на погіршення в найближчі дні погодних умов у більшості регіонів України, ми зможемо забезпечити усіх споживачів необхідною кількістю електроенергії». Також Олександр Светелік закликав до економії електрики, тісної співпраці на місцях користувачів та постачальників електричного струму.

«Підприємствам, особливо тим, які мають безперервний технологічний процес, маємо забезпечити нормальні умови роботи. Наголошуємо , щоб у кожній області було узгоджено графік режимів і формат співпраці між нашими профільними підрозділами та виробниками», - підкреслила заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька. За її словами, відключення електроенергії найбільше впливають на стан роботи тваринницьких комплексів, птахофабрик, переробних підприємств, оскільки там втрати продукції внаслідок відключень у кілька разів перевищують вартість недотриманої енергії.

Керівники агропромислових департаментів при обласних держадміністраціях поінформували, що останніми днями не було вимушених відключень підприємств АПК, не пов'язаних із складними погодними умовами. Наразі, окрім деяких районів, знеструмлених негодою, всі підприємства галузі забезпечені електричним струмом.

Микола Неїлик, доповідаючи учасникам наради про стан енергопостачання підприємств АПК Вінниччини, зауважив: «Питання, які ми обговорюємо, для Віннницької області є дуже актуальними. Ми цьогоріч зібрали 2,7 млн тонн кукурудзи, яку треба одразу сушити, щоб не втратити врожай. Маємо деякі проблеми і в тваринництві,коли відключення енергії траплялись прямо посеред доїння. Тож ми обов'язково проведемо окрему нараду з електропостачальними організаціями,щоб довести до них позицію міністерства і скоригувати дії».

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації також підкреслив, що на Вінниччині проведено значну роботу по забезпеченню безперебійного функціонування підприємств, які мають безперервний технологічний процес. Зокрема, із 182 ферм -122 мають дизельні генератори.

Учасниками селекторної наради було прийнято рішення утворити при облдержадміністраціях робочі групи з питань енергопостачання підприємств агропромислової галузі.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ