Вінничина: майже на 23% збільшено видатки на медикаменти для закладів охорони здоров’я області вторинного рівня

Вінничина: майже на 23% збільшено видатки на медикаменти для закладів охорони здоров’я області вторинного рівня

31.12.14 09:39 0 640
В області відбулася модернізація вторинного рівня надання медичної допомоги. Наразі функціонує 3 госпітальних округи. Створено 3-и багатопрофільні лікарні інтенсивного лікування з відділеннями екстреної (невідкладної) медичної допомоги; 5-ть лікарень планового лікування; 8-м діагностично-консультативних центрів.

У закладах вторинного та третинного рівня проведені ремонтні роботи на суму 20,5 млн.грн. Продовжується виконання ремонтних робіт в 10 закладах охорони здоров'я обласного підпорядкування на загальну суму 6 млн.грн.

Завдяки оптимізації структури ліжкового фонду видатки на 1 ліжко-день на вторинці та третинці збільшились: на медикаменти - на 65,9%, на харчування –на 41,21 %.

Завдяки розподілу та використанню бюджету за програмно-цільовим методом фінансування закладів охорони здоров"я вторинного рівня надання медичної допомоги, дефіцит коштів на оплату праці поступово зменшувався з 36,0 млн.грн. у 2012 році до 6,0 млн.грн. у 2014 році, тобто у шість разів.

Для надання малоінвазивної хірургічної допомоги хворим з серцево-судинною патологією в рамках проекту Світового банку в липні 2014 року створено комунальний заклад «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології». На реалізацію цього проекту до області буде залучено 32,4 млн. доларів на будівництво та оснащення регіонального Центру.

Також відбулись зміни у структурі фінансування закладів охорони здоров'я вторинного рівня: збільшились видатки на медикаменти (22,6%) та харчування (12,9%), капремонти, реконструкції будівель та споруд, в тому числі із застосуванням енергозберігаючих технологій (у 2,5 разів) та обладнання (у 2,0 рази), на інші поточні видатки.

З метою покращення якості надання допомоги дитячому населенню на вторинному рівні впроваджено ряд заходів, а саме:

Працює міський центр медико-соціальної допомоги підліткам та молоді „Клініка, дружня до молоді” на базі міської лікарні ЦМтаД.

Станом на 01.12.2014р. в області 14 закладів області сертифіковані на відповідність статусу “Лікарня, доброзичлива до дитини”.

У 2014 році продовжується співпрацю лікувально-профілактичних закладів області з Україно – Швейцарською Програмою „Здоров'я матері та дитини”. Завдяки дії Програми, для закладів області було придбано апаратуру та обладнання на загальну суму понад 3,0 млн.грн. для забезпечення здоров'я матері та дитини та комп'ютерного обладнання на суму 207,0 тис грн.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ