На Вінничині на виконання урядового закону з Антикорупційного пакету Кабмін відкриє доступ до майнових реєстрів

На Вінничині на виконання урядового закону з Антикорупційного пакету Кабмін відкриє доступ до майнових реєстрів

31.12.14 13:10 0 665
Уряд прийняв порядок доступу до майнових реєстрів відповідно до статті 28 Закону України про державну реєстрацію речових прав в тій редакції, яка була прийнята Парламентом в рамках Антикорупційного пакету законів.

Це крок до Європейських норм, який дає можливість будь-яким фізичним, юридичним особам отримати доступ до майнових реєстрів по нерухомому майну осіб. Також доступ до реєстрів надається спеціальним профільним особам: нотаріусам, адвокатам, органам державної влади. Отримати інформацію можна буде в електронному або в паперовому вигляді.

Прийняття порядку дасть потужний антикорупційний ефект. Дасть можливість громаді перевірити в першу чергу чиновників щодо достовірності інформації, яку вони вказують в деклараціях, реальному стану їхнього майнового становища.

Основний ефект, який отримали країни-сусіди в Східній Європі був у тому, що через доступність і прозорість інформації з майнових реєстрів пожвавлювався економічно-інвестиційний клімат в країні.

Це потужний крок назустріч прозорості і відкритості в сфері інформації про майно громадян і юросіб, який матиме антикорупційний та інвестиційний ефекти.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ