Міліціонери Вінниччини протидіють незаконній торгівлі хвойними деревами

Міліціонери Вінниччини протидіють незаконній торгівлі хвойними деревами

31.12.14 14:32 0 611
На Вінниччині працівники міліції спільно з представниками обласного управління лісового та мисливського господарства розпочали заходи з попередження вирубки та незаконної реалізації хвойних дерев. Лише за декілька днів проведення заходів міліціонери виявили майже 50 незаконно зрізаних дерев на суму більше 8 тисяч гривень.

Напередодні новорічних та Різдвяних свят працівники міліції спільно з представниками лісогосподарських підприємств, екологічних інспекцій та охорони навколишнього середовища, здійснюють посилений контроль за охороною хвойних насаджень, лісових масивів, прилеглих до населених пунктів та автошляхів, перевіряють ринки з метою запобігання незаконній вирубці хвойних дерев.

Як розповів т.в.о. начальника Управління громадської безпеки УМВС України у Вінницькій області Василь Стаховський, з метою виявлення місць несанкціонованої вирубки хвойних насаджень та місць їх реалізації на території Вінниччини створено спільні рейдові групи. Маршрути патрулювання нарядів міліції наближено до лісопаркових зон, хвойних лісових масивів та шляхів можливого пересування автомобільного транспорту з вирубаними хвойними деревами.

З метою недопущення правопорушень, пов'язаних з незаконною порубкою дерев хвойної породи, працівники лісового господарства проводять маркування заготовлених дерев пластиковими бирками зі штрих-кодом.

Адміністративну відповідальність за незаконну торгівлю хвойними деревами нестиме як продавець, так і покупець. Сума штрафу становить від 189 до 1753 гривень. Загалом з початку проведення операції складено 26 протоколів про адміністративні правопорушення.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ