Житомирщина: рятувальник,який майже 4 місяці перебував у полоні сепаратистів,отримав нагрудний знак «Знак Пошани» за мужність та вірність Батьківщині

Житомирщина: рятувальник,який майже 4 місяці перебував у полоні сепаратистів,отримав нагрудний знак «Знак Пошани» за мужність та вірність Батьківщині

31.12.14 08:04 0 773
Рятувальники ДСНС України, незважаючи на надскладні умови праці, продовжують працювати у Донецькій та Луганській областях, ліквідовувати надзвичайні ситуації та допомагати людям. Вони, ризикуючи своїм життям, проявляють мужність та відданість Батьківщині під час виконання службових обов’язків. Багато рятувальників за сміливість та відданість справі вже були удостоєні державних та відомчих нагород.

І 29 грудня, Голова ДСНС України Сергій Бочковський нагородив Віктора Сергійовича Конопліцького - водія-екскаваторника інженерного відділення аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Житомирській області, прапорщика служби цивільного захисту.

За сумлінне і бездоганне виконання службових обов’язків, професійні, сміливі та рішучі дії під час ліквідації надзвичайних ситуацій в районі проведення антитерористичної операції, проявлені при цьому мужність і героїзм, Голова Служби вручив рятувальнику нагрудний знак “Знак Пошани".

«Це справжній герой, мужня людина і, найголовніше, рятувальник. Він не зрадив присязі на вірність українському народові і гідно витримав всі випробування. Я вважаю, що такі люди варті найвищих нагород та нашої поваги», - зазначив Сергій Бочковський

Крім того, за мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені при ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Почесні грамоти Кабінету Міністрів України отримали:

Бабкін Володимир – завідувач виставки Головного управління ДСНС України у Вінницькій області:

Корнієнко Микола – начальник центру забезпечення діяльності Управління ДСНС України у Кіровоградській області;

Король Василь – колишній начальник Управління державної пожежної охорони УМВС України в Полтавській області, полковник служби у відставці;

Петров Віктор – головний Спеціаліст Сектору мобілізаційної роботи;

Присяжнюк Леонід - колишній начальник Українського науково-дослідного інституту пожежної охорони МВС України, полковник внутрішньої служби у відставці.

Довідково. Віктор Конопліцький розпочав службу цивільного захисту у 2006 році на посаді бульдозериста. Через рік його було призначено на посаду водія-екскаваторника, де він і працює до цього часу.

За час роботи в підрозділі він проявив себе здібним, професійно підготовленим, талановитим співробітником, який не лише глибоко знає доручену йому справу, але й робить все можливе, щоб вберегти найцінніше – людські життя.

шня відзнака – не єдина, яку отримав рятувальник. У 2008 році він був нагороджений відзнакою МНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації» II ступеня за участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території 275 артилерійської бази ракетних боєприпасів.

Також у 2008 році співробітник ДСНС отримав відомчу відзнаку «За розмінування» II ступеня.

Свою відданість справі, мужність та витримку він проявив і у 2013 році, під час сильного снігопаду. Протягом трьох діб, майже безперервно, рятувальник, вміло керуючи спеціальним автомобілем КРАЗ - 255, визволяв зі снігової пастки більше 30 великогабаритних автомобілів, що дало змогу не лише уникнути великих заторів на засніжених дорогах, але і врятувати життя водіїв, які опинилися в полоні негоди. Тому за особисту му

жність, самовідданість, високий професіоналізм під час ліквідації наслідків стихійного лиха, Віктор Конопліцький був нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

З 5 вересня 2014 рятувальник брав участь у виконанні заходів з інженерно-технічного облаштування оборонних рубежів на території Донецької та Луганської областей в рамках антитерористичної операції. 11 вересня він, у складі колони інженерної техніки, потрапив під обстріл та до 26 грудня перебував у полоні сепаратистів.

Але ці випробування не зломили його дух, адже майже чотири місяці мужнього рятувальника вдома чекала дружина з двома маленькими дітьми. За словами 9-річного Богдана – сина героя – повернення батька було його найзаповітнішим проханням до Святого Миколая.

ВІДЕО ДЛЯ ЗМІ

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Миколаєві тепер ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ