Житомиряни відзначили річницю звільнення міста від німецьких окупантів

Житомиряни відзначили річницю звільнення міста від німецьких окупантів

31.12.14 21:39 0 692
Жителі Житомира наприкінці грудня, окрім новорічних свят, відзначають й річницю визволення міста від нацистських загарбників. Саме 31 грудня 1943 року Житомир був звільнений повністю, і новий 1944-й рік житомиряни зустріли у своєму рідному й вільному місті.

До пам'ятного знаку на майдані Перемоги - танку часів ІІ Світової війни, встановленому на честь 20-річчя Перемоги над німецькими окупантами, 30 грудня прийшли ветерани війни, представники влади, громадськість. Вони вшанували подвиг героїв, поклавши до підніжжя пам'ятника квіти. Пролунав військовий салют, рота почесного караулу урочистим маршем пройшла під звуки військового оркестру.

Т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, спілкуючись із журналістами, зазначив: «Боротьба людей за визволення від будь-якого загарбника своєї рідної землі – це праведна боротьба. Ми маємо пам'ятати героїв, які не тільки звільнили, а й відбудували наше місто. Народ України цінує справжній героїзм тих людей, які, не шкодуючи свого життя, воювали на фронтах війни і воюють нині».

71 рік тому визволене місто мало 533 зруйнованих будинки, майже повністю знищену інфраструктуру, скалічені долі людей. Населення Житомира складало на кінець війни 54 тис. людей.

«Ми не маємо забувати уроки історії, - впевнений заступник голови обласної ради Руслан Годований. - Ми завжди повинні пам'ятати, що амбіції однієї людини або імперські амбіції можуть зруйнувати долю тисяч людей. Або ми будуємо сильну незалежну державу з обороноздатною армією, або будемо годувати чужі війська».

на Донбасі також зруйнована інфраструктура, там гинуть люди. І хоча жертви набагато менші, ніж у часи боротьби з німецькими загарбниками, за кожним загиблим бійцем стоїть його родина, яка потребує нашої підтримки.

Жителі Житомира, прекрасного древнього міста, вступають у 2015-й рік, сподіваючись на краще майбутнє, на мир і злагоду у рідному домі, пам'ятаючи великий подвиг батьків і дідів, які відстояли нашу землю ціною власного життя.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ