Житомирська область: подарунки від Діда Мороза отримали діти рятувальників ДСНС,які мешкають у радіаційно забрудненій зоні

Житомирська область: подарунки від Діда Мороза отримали діти рятувальників ДСНС,які мешкають у радіаційно забрудненій зоні

31.12.14 16:20 0 637
Народицький та Овруцький райони найбільше потерпіли внаслідок аварії на ЧАЕС. На їх території розташовані усі 4 зони радіаційного забруднення. Проте саме тут високі показники народжуваності. А відтак і в сім’ях рятувальників, які несуть службу у забрудненій зоні, щороку нове поповнення.

29 грудня діти пожежних пришли на робочі місця своїх батьків до 12-ї пожежно-рятувальної частини, що у м. Овруч та 14-ї частини, що в смт Народичі. Тут на них чекав сюрприз – з подарунками в гості приїхали працівники управління ДСНС в області, а також керівники благодійних організацій, які опікуються чорнобильськими проблемами – директори благодійних фондів «Пожежні Чорнобиля» Борис Чумак та «Заложники Чорнобиля» Євгенія Дончева. До речі, Борис Чумак – полковник у відставці, з 1980 по 1996 рік очолював пожежну охорону області, а після аварії на ЧАЕС опікувався безпекою радіаційно забрудненої зони. Нині ж, працюючи в Управлінні ДСНС, вже на громадських засадах переймається проблемами тих, хто тут служить та здоров‘ям їхніх сімей. Тому він передав дітям від Діда Мороза у першу чергу вітаміни, вкрай необхідні для повноцінного розвитку дитячого організму й підвищення імунітету в умовах сучасної екології.

У подарунок від благодійників дітлахи отримали також м’які іграшки та солодощі, які зібрали для своїх однолітків учні 25-го ліцею міста Житомир. Малюки в свою чергу подякували гостям і сказали, що будуть чекати їх в наступному році.

Подарунки від посланців Дідуся Мороза дісталися і вихованцям Народицького дитсадка «Сонечко» та юним народичанам та овручанам, котрі змушені зустрічати новорічні свята на лікарняних ліжках. Борис Чумак побажав малечі, щоб у їхні райони поверталося нове життя, очищувалася від радіонуклідів земля, аби дітки вільно дихали і не хворіли.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські міліціонери ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ