На Хмельниччині наркоторговця,у якого вилучили близько 22 кілограмів канабісу,засудили до 6 років позбавлення волі

На Хмельниччині наркоторговця,у якого вилучили близько 22 кілограмів канабісу,засудили до 6 років позбавлення волі

31.12.14 09:13 0 722
Дунаєвецький районний суд визнав чоловіка винним у незаконному вирощуванні, виготовленні та збуті наркотичних речовин, а також в утриманні місць для незаконного вживання наркотиків, та призначив йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

У жовтні працівники Дунаєвецького райвідділу міліції «на гарячому» затримали 43-річного жителя одного із сіл району, який займався збутом канабісу. Правоохоронці задокументували два факти збуту 26 та 59 грам марихуани відповідно.

Коли ж дійшла черга до санкціонованого обшуку в будинку підозрюваного, то навіть досвідчені міліціонери були здивовані кількістю наркотичного зілля та самою організованістю процесу вирощування та обробки коноплі.

Зілля було всюди — сушилося рядочками на горищі, в літній кухні та інших підсобних приміщеннях. Частина коноплі вже була оброблена, подрібнена і пофасована в пакетики по кілька грамів. До речі, в літній кухні працювала пічка, що давало можливість швидше сушити зілля. Також там було виявлено кілька різних сит для просівання зілля, распіратор та фасовочні пакети.

У ході слідства з'ясувалося, що в період з квітня по жовтень на присадибній ділянці підозрюваний виростив 62 кущі коноплі. Після збору «урожаю» чоловік відділив частини стебел із листям та суцвіттям, просушив та подрібнив їх. Загальна кількість вилученого наркотичного зілля склала майже 22 кілограми.

Також працівники міліції встановили, що, окрім продажу наркотичного зілля, чоловік ще й надавав клієнтам приміщення сараю для його вживання.

У наркоторговця, до речі, особлива життєва філософія. Він вважає себе абсолютно незалежним від держави. Мовляв, нічого від неї не просить, тож і державні структури не повинні від нього нічого вимагати. На підтвердження серйозності таких життєвих принципів чоловік навіть спалив паспорт громадянина України. Із самого початку він не заперечував заняття наркопромислом, підтвердив це і в залі суду.

Дунаєвецький районний суд розглянув матеріали провадження і визнав підсудного винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», ч. 2 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» та ч. 1 ст. 317 «Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України та засудив його до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, яке є його особистою власністю, окрім житла.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ