На Підзамчі у Львові ознакують пам’ятки

На Підзамчі у Львові ознакують пам’ятки

31.12.14 11:23 0 716
На видатних спорудах Підзамча з'являться 12 туристично-інформаційних таблиць. Для встановлення ознакування, в рамках проекту «Ревіталізація Підзамча», було обрано сакральні споруди, відомі кам'яниці та промислові будівлі.

Окрім короткого українського та англійського опису, на таблицях розмістять електронний код, що скеровуватиме на окрему сторінку сайту проекту із розширеною інформацією для кожної будівлі.

Наразі триває виготовлення таблиць, а їх встановлення на об’єктах планують завершити у лютому 2015 року.

«Встановлюватимемо таблиці єдиного, прийнятого для туристичного ознакування, зразка. Для кожного об’єкта Інститут міста створював індивідуальну піктограму. Протягом жовтня-листопада тривало погодження локацій розміщення таблиць. Як виявилось, нові власники чудово обізнані в історії будівель. Не було жодної відмови, усі радо сприйняли новину про ознакування маловідомих, але від того не менш цікавих об’єктів на Підзамчі, які вже зараз є основою альтернативних туристичних маршрутів для екскурсій та квестів», – розповідає координатор проекту «Ревіталізація Підзамча» Ярина Мельник.

За основу текстів взято інформацію з путівника «Підзамче: історія іншого Львова», який було видано в рамках проекту у 2013 році. Інформаційним наповненням путівника займався дослідник Андрій Бондаренко у співпраці з Центром міської історії Центрально-Східної Європи.

Нагадаємо, відповідне рішення про встановлення таблиць було прийнято під час останнього засідання виконавчого комітету ЛМР.

Довідка.

Проект «Ревіталізація Підзамча» реалізують Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків), у рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Несколько слов о ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ