Тернопільська дитяча капела «Зоринка» співала різдвяні літургії у Ватикані

Тернопільська дитяча капела «Зоринка» співала різдвяні літургії у Ватикані

31.12.14 08:50 0 782
Тернопільська народна дитяча хорова капела «Зоринка» під час католицького Різдва виступила з концертами в Італії та Угорщині.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Юні тернополяни, у такий складний для рідної країни час, популяризували українську культуру серед європейців різдвяними піснеспівами. Свої виступи діти завершували виконанням гімну України, а одну з пісень присвятили героям Небесної сотні.

«Стартувала різдвяна місія «Зоринки» з угорського міста Марія-Повч, – розповіла художній керівник капели Анжела Доскоч. – Потім діти колядували на Площі Героїв – одній із найбільших у Будапешті. Відтак, уже в Італії, зоренята співали літургії та давали концерти духовної музики у понад десяти храмах і на найбільших площах Венеції, Риму й Ватикану» .

«Зоринка» співала в таких відомих на весь світ базиліках, як Святого Антонія Падуанського та Санта Марія Маджоре, а також на Площі святого Петра у Ватикані.

Довідка IA ZIK.

Хор «Зоринка» заснований у Тернополі в 1980 році. У 1988 році йому присвоєно звання «Зразковий художній колектив», а в 2001 – «Народна хорова капела». У 1996 році на базі хору «Зоринка» створена хорова школа.

Народна хорова капела «Зоринка» – володар двох срібних дипломів на І Міжнародному конкурсі хорових колективів ім. Й. Брамса (Німеччина); двох срібних і однієї бронзової медалі І Всесвітньої хорової олімпіади в Австрії; гран-прі І Всеукраїнського хорового фестивалю «Співає юність України» (2004); лауреат Міжнародного хорового фестивалю «Краківські зустрічі з церковною музикою» (Польща, 2005); володар першої премії ХХХІІ-го Міжнародного фестивалю церковної музики «Хайнувка 2013» (Польща) та інших фестивалів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська ...

КОМЕНТАРІ