Під час шкільних канікул буковинські міліціонери проводять профілактичні заходи з недопущення правопорушень серед дітей

Під час шкільних канікул буковинські міліціонери проводять профілактичні заходи з недопущення правопорушень серед дітей

31.12.14 14:38 0 594
У Чернівецькій області 25 грудня розпочалися оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Канікули», які триватимуть до кінця січня. Метою заходів є забезпечення соціального та правового захисту дітей, профілактика вчинення неповнолітніми особами адміністративних і кримінальних правопорушень, утягнення їх дорослими в антигромадську діяльність, негативних проявів серед дітей, у тому числі бездоглядності, під час зимових шкільних канікул.

Крім працівників буковинської міліції, до проведення відпрацювань залучені служба у справах дітей, органи освіти і науки та громадськість.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області перевіряють за місцем проживання дітей, котрі перебувають на профілактичних обліках ОВС, встановлюють причетність неповнолітніх до скоєння адміністративних і кримінальних правопорушень. Також правоохоронці здійснюють оперативні заходи з виявлення дітей, що залишилися без догляду дорослих, для їх подальшого соціального влаштування та вживають заходи щодо виявлення дорослих осіб, які втягують дітей у протиправну діяльність і використовують малолітніх у власних потребах.

Окрім того, співробітники міліції провели зустрічі з педагогічними колективами загальноосвітніх шкіл та навчально-виховних закладів. Під час зустрічей із школярами, правоохоронці нагадали дітям про дотримання правил дорожнього руху та надали поради, як не стати жертвою протиправних посягань.

Важливою складовою профілактичних заходів «Канікули» є унеможливлення продажу спиртного та тютюну неповнолітнім. Працівники кримінальної міліції у справах дітей проводять перевірку торгівельних та розважальних закладів та закладів громадського харчування щодо дотримання обмежень перебування в них дітей у нічний час. Виявлені правопорушення будуть присікатимуться, а винні особи притягатимуться до передбаченої Законом відповідальності.

СЗГ УМВС України

В Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ