Волинські міліціонери проводять комплекс заходів щодо недопущення незаконної порубки та реалізації хвойних дерев

Волинські міліціонери проводять комплекс заходів щодо недопущення незаконної порубки та реалізації хвойних дерев

31.12.14 13:41 0 697
До адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень притягнено 47 осіб. Із обігу вилучено більше 500 дерев на понад 33 тисячі гривень.

– У передноворічні дні ми значно посилили контроль за перевезенням та порубкою ялинок. Відповідно на виявлення правопорушень орієнтовано наряди Державтоінспекції та залучено працівників інших служб, – відзначив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

Не забарилися і конкретні результати цієї роботи, про які повідомив заступник начальника обласного управління міліції Анатолій Шумик:

– Уже відпрацьовано 123 ринки, виставлено 30 заслонів, перевірено 760 одиниць транспорту. За вчинення адміністративних правопорушень складено 47 протоколів, із них за незаконну порубку, пошкодження та знищення лісових культур і молодняку (стаття 65 КУпАП) – 41 особу, за порушення правил торгівлі на ринках (стаття 159 КУпАП) – 6 осіб. Загалом із обігу вилучено 524 одиниці хвойної продукції на загальну суму понад 33 тисячі гривень.

Варто нагадати: з 2009 року офіційно продаються ялинки, які мають спеціальне електронне маркування, яке свідчить про те, що новорічну красуню вирубали легально, і головне – вона безпечна для здоров'я.

Правоохоронці попереджають, що, відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка і пошкодження дерев і чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення – тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

Волинські правоохоронці бажають усім жителям області гарних свят і закликають не купувати ялинки, котрі не мають відповідного маркування, аби не мати проблем із законом.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині в умовах ...

КОМЕНТАРІ