В Закарпатській області у Перечинському районі знайшли людину із ознаками переохолодження

В Закарпатській області у Перечинському районі знайшли людину із ознаками переохолодження

31.12.14 14:43 0 686
30 грудня, о 09:37 до перечинських рятувальників поступило повідомлення, що в місцеву лікарню з ознаками переохолодження та обмороження окремих частин тіла доставлено мешканця обласного центру.

57-річного ужгородця у нетверезому стані знайшли на залізничній зупинці «Яслище» та госпіталізували до хірургічного відділення Перечинської ЦРЛ.

Медики діагностували у потерпілого загальне переохолодження організму, а також відмороження обох стоп і гомілок ІІ–ІІІ ступенів та забійну рану правої кисті.

Щоб не допустити переохолодження і обмороження Управління ДСНС України у Закарпатській області рекомендує громадян дотримуватися основних правил поведінки під час перебування на вулиці в умовах низьких температур.

Зокрема, перед виходом на вулицю слід обов’язково поїсти та правильно одягнутися. Одяг повинен бути багатошаровим і обов’язково з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. На ноги одягайте вовняні шкарпетки і взувайте просторе взуття, бо небезпека одержати відмороження залежить значною мірою від порушення нормального кровообігу (тісне взуття, нерухомість).

Обов’язково одягайте головний убір. На морозі весь час намагайтесь рухатися. Лікарі рекомендують вживати більше теплої рідини, що сприяє кращій терморегуляції організму. У той же час не рекомендується вживати алкоголь та палити на морозі. Алкогольне сп’яніння сприяє високій втраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла.

Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. Найкращий варіант – рукавички з тканини, що відштовхує воду та не пропускає повітря, з хутром всередині. Рукавички зі штучних матеріалів погано захищають від морозу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом; – не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас. По-перше, метал охолоджується до низьких температур швидше ніж тіло, внаслідок чого можливе «прилипання» цих предметів до шкіри з виникненням почуття болю та холодових травм. По-друге, персні на пальцях затрудняють циркуляцію крові та сприяють обмороженню кінцівок.

Слід враховувати, що у дітей терморегуляція ще не налагоджена, а у людей похилого віку при деяких хворобах порушена. Ці категорії найбільш піддаються обмороженню та переохолодженню, тому враховуйте це під час планування прогулянок узимку.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під час шкільних канікул ...
Наступна новина: Для Героїв,що зараз у зоні ...

КОМЕНТАРІ