Івано-Франківщина: громадська рада при Управлінні ДСНС в області підсумувала свою діяльність

Івано-Франківщина: громадська рада при Управлінні ДСНС в області підсумувала свою діяльність

31.12.14 09:51 0 708
В Управлінні ДСНС в області відбулося підсумкове засідання громадської ради, на якому були присутні керівництво Управління ДСНС в області, члени громадської ради, керівництво регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які перемішуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, представники громадських та волонтерських організацій області. Порядок денний засідання складався з чотирьох питань: – доведення Постанови Кабінету міністрів України від 26 листопада 2014 року № 688 «Про внесення зміни до постанови КМУ від 3 листопада 2010 року № 996»; про стан утримання захисних споруд цивільного захисту цивільної оборони)на об’єктах господарювання області; робота регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які перемішуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО; надання Управлінням ДСНС в області гуманітарної допомоги учасникам АТО.

Розпочинаючи засідання, начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький зазначив, що основою становлення громадянського суспільства є активний діалог та конструктивна співпраця з громадою, спрямовані на вирішення проблем у всіх сферах соціального життя.

Що стосується першого питання, то секретар громадської ради Олександр Прилюк ознайомив присутніх з Постановою про припинення повноваження громадських рад, утворених до 22 лютого 2014 року, зазначивши, що дані зміни спрямовані на забезпечення відкритості, прозорості та публічності у діяльності органів виконавчої влади, здійснення громадського контролю за їх діяльністю.

Виступаючи по другому питанні начальник У ДСНС в області Володимир Чернецький зазначив, що захисні споруди цивільного захисту будувалися у 60-70 роки минулого століття, тож до цього часу частина їх вже є умовно придатною чи непридатною для використання за призначенням. Оскільки певна частина їх перебуває у приватній власності існує проблема з їх інвентаризацією, яка до того ж, коштує певні суми. Але з огляду на існуючу ситуацію, у разі виникнення потреби, кожна така споруда матиме величезне значення, оскільки дасть можливість захистити певну кількість населення. Обговоривши дане питання, присутні прийшли до висновку, що дану проблему потрібно вирішувати спільними зусиллями, залучивши низку громадських та волонтерських організацій і приділивши також значну увагу роз’яснювальній та інформаційній роботі з населенням щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Також рятувальники виконують широкий спектр робіт з надання допомоги та рятуванню населення, а також з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій різного характеру. Останнім часом ці функції ще розширилися.

Інформуючи присутніх про стан справ з вимушеними переселенцями, Леся Аронець, співголова регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які перемішуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, зазначила, що на в області перебуває 2881 особа, значна частина яких проживає в обласному центрі, Коломийському, Калуському та Тисменицькому районах. Найактуальнішими проблемами є їх соціалізація, працевлаштування та проживання. Для цього робиться все можливе – проводяться тренінгові програми, залучаються благодійні фонди та організації, реалізовуються нові соціальні проекти, адже певна частина переселенців вирішила зробити Прикарпаттям своїм другим домом. Цю ситуацію дуже гарно проілюстрував Микола Петрук – начальник спортивного комплексу У ДСНС в області, старший тренер юнацької збірної України з пожежно-прикладного спорту, яка цього року здобула третє місце на V Чемпіонаті світу з пожежно-прикладного спорту. Два члени цієї Збірної – Сергій Данильченко та Даніл Вєсєлов є родом з Лу­ганська. Вони свідомо обрали Івано-Франківськ для проживання. Зараз хлопці вчаться у 28 школі, проживають у гуртожитку фізкультурного коледжу, тренуються для подолання нових спортивних вершин і мріють стати рятувальниками. Рятувальники, у свою чергу, взяли шефство над перспективними хлопцями.

Виступаючи з останнім питанням порядку денного підсумкового засідання громадської ради – надання Управлінням ДСНС в області гуманітарної допомоги учасникам АТО – начальник У ДСНС в області Володимир Чернецький зазначив, що Управління проводить роботи щодо інженерно-технічного облаштування оборонних рубежів в зоні АТО, провело 5 ротацій свої працівників, придбало 6 бронежилетів та 6 келуарових касок. Також надавалась допомога особовому складу У МВС в області та підрозділам «Самооборони» та «Правого сектора» щодо їх життєзабезпечення в польових умовах при проведенні навчань, було сформовано та відправлено не одну партію гуманітарної допомоги в зону АТО. І ці роботи будуть продовжуватися, адже зараз у цей важкий для країни час, позитивні зміни в країні залежать від кожного.

Учасники засідання обговорили і ряд актуальних питань, зокрема готовності до надзвичайних ситуацій зимового періоду, окреслили ряд проблем, які потрібно вирішувати спільними зусиллями, визначили пріоритеті на майбутнє. Також громадський активіст та волонтер Роман Островський подякував керівництву Управління ДСНС в області за всебічну підтримку та співпрацю, наголосивши, що відчували надійне плече рятувальників у найскрутніші і найважчі хвилини, і що таке не забувається. Пан Роман переконаний, що даний спільний досвід роботи потрібно продовжувати для загального блага. Підсумовуючи роботу громадської ради за звітний період, присутні визнали її задовільною та розпочали роботу по формуванню складу нової громадської ради згідно відповідної постанови.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Іван Крисак зустрівся із ...

КОМЕНТАРІ