На Львівщині правоохоронці затримали злочинців,котрі отримали доступ до банківських рахунків 415 громадян

На Львівщині правоохоронці затримали злочинців,котрі отримали доступ до банківських рахунків 415 громадян

31.12.14 13:11 0 684
Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області викрили злочинне угрупування, учасники котрого за допомогою скімінгових пристроїв втручались у роботу банкоматів та отримували гроші громадян.

Скімер - це спеціальний технічний пристрій, що зчитує реквізити з магнітних смуг банківських карт. Отримана у такий спосіб інформація дає можливість зловмиснику зробити дублікат будь-якої банківської карти і викрасти всі гроші з рахунків її власника.

Правоохоронці викрили двох осіб – 31-річного чоловіка, раніше двічі судимого за хуліганство та 24-річну жінку, раніше судиму за вимагання. Обидвоє мешканці Києва. Затримали зловмисників «на гарячому» вночі 27 грудня у одному з райцентрів Львівської області. Вони якраз знімали скімінговий пристрій з банкомату, що належить одному з провідних українських банків.

«Цей пристрій вони встановили на банкомат у попередню ніч. Пристрій складався з мініатюрних відео­камер, за допомогою яких фіксувались індивідуальні пін-коди користувачів банкомату та приладу, що “зчитує” інформацію з магнітної стрічки на банківській карті. Зловмисникам вдалося скопіювати дані з 415 банківських карток на загальну суму понад 2 млн гривень», - розповів заступник начальника ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Руслан Домніцак.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльність на строк до трьох років та з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання, які є власністю винної особи.

Зловмисників затримано в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Правоохоронці встановлюють причетність затриманих до скоєння інших злочинів.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині у ...

КОМЕНТАРІ