Правоохоронці Львівщини виявили 42 порушення вирубки та реалізації хвойних дерев

Правоохоронці Львівщини виявили 42 порушення вирубки та реалізації хвойних дерев

31.12.14 15:01 0 638
З метою збереження хвойних лісів від самовільної вирубки, працівники міліції проводять операцію «Ялинка», зокрема, здійснюється перевірка усіх можливих місць, де незаконно можуть реалізовувати новорічну лісову продукцію.

Разом з місцевими органами державної виконавчої влади правоохоронці проводить перевірку всіх лісопереробних підприємств, лісопильних цехів і пилорам, які здійснюють розпилювання деревини, щодо законності отримання сировини та профілактики правопорушень, пов'язаних з переробкою і реалізацією лісоматеріалів.

З 24 грудня працівники міліції вже виявили у Львові та області 42 порушення вирубки та реалізації хвойних насаджень. З них: 18 за ст.164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП, 20 за ст.160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) КУпАП, 2 за ст.159 (порушення правил торгівлі на ринках) КУпАП, 2 за ст.152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) КУпАП. Вилучено 83 ялинки вартістю майже 15 тисяч гривень.

Правоохоронці нагадують: ялинки, які призначенні для реалізації повинні мати спеціальне клеймо на зрубі дерева, яке засвідчує його право на реалізацію та безпечність хвої.

Покупець має право попросити продавця пред'явити документи на продукцію (хвою) – це товарна гарантія на закупку ялинки, а документ про радіологічний стан (на виявлення екологічної чистоти дерев) допоможе захистити себе й ваших близьких від небажаних захворювань.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Прикарпатська міліція на ...

КОМЕНТАРІ