ДСНС України звертається до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки під час Новорічних свят!

ДСНС України звертається до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки під час Новорічних свят!

31.12.14 13:02 0 700
Незабаром розпочнуться довгоочікувані Новорічні та Різдвяні свята. А яке ж свято без прикрашеної ялинки, бенгальських вогнів, ялинкових прикрас та піротехнічних виробів, що символізують Новорічні свята? Багаторічний досвід Державної служби України з надзвичайної ситуації свідчить, що більшість надзвичайних ситуацій, зокрема, пожеж, що виникають під час святкування Нового року, трапляється внаслідок недотримання елементарних вимог безпеки при влаштуванні новорічної ялинки, необережність під час використання різноманітних піротехнічних виробів та власну недбалість.

Тому, ми нагадуємо правила безпечного встановлення Новорічної ялинки

Встановлюючи ялинку, слід пам'ятати, що вона не повинна перешкоджати вільному виходу з приміщення і повинна бути добре укріплена на стійкій підставці. Гілки не повинні торкатися стін і підлоги. Небезпечно розташовувати ялинку поблизу опалювальних і електронагрівальних приладів. Неприпустимо прикрашати ялинку іграшками, виготовленими з легкозаймистих матеріалів, а також не використовуйте дані матеріали при виготовленні карнавальних костюмів для дітей. Ні в якому разі не можна застосовувати на ялинці засвічені свічки і запалювати біля ялинки бенгальські вогні, користуватися хлопавками і, звичайно ж, забороняється використання в приміщення піротехнічних виробів. Електропроводка на гірляндах повинна мати надійну ізоляцію. Не дозволяйте дітям самостійно включати ілюмінацію на ялинці. Не вимикайте світло під час дитячих ігор і розваг. Одне з головних правил: не залишайте дітей самих, без нагляду. Проведіть з дітьми попередні бесіди про правила пожежної безпеки.

Правила використання піротехнічних виробів

Купувати піротехнічні вироби необхідно тільки в спеціалізованих торгових точках і вимагати у реалізаторів сертифікат якості.

- Перед використанням піротехнічних виробів уважно ознайомтеся з інструкцією і строго дотримуйтесь вказівок.

- Забороняється запускати петарди, феєрверки, ракети з балконів, всередині приміщень, не рекомендується їх використання поблизу житлових і господарських будівель, а також біля новорічних ялинок.

- При використанні піротехнічних виробів небажано перебувати в нетверезому стані і курити.

- Забороняється зберігання піротехнічних виробів біля обігрівальних і опалювальних приладів (батарей, електричних і газових печей), категорично забороняється просушувати дані вироби над перерахованими вище приладами.

- Не рекомендується носити піротехніку в кишенях, приводити в дію (підпалювати), коли піротехнічні вироби тримаєте в руках.

- Після приведення піротехніки в дію, необхідно за лічені секунди відбігти на відстань (10-15 метрів).

- У будь-якому випадку феєрверки, петарди, ракети бажано випускати вгору.

- Категорично забороняється використання піротехнічних виробів у закритих приміщеннях.

Будьте обережні при використанні піротехнічних виробів.

ДСНС України нагадує! Пам’ятайте, що тільки при дотриманні цих правил Ви зможете подарувати безпечне свято собі та своїй родині.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ