На Тернопіллі працівники медслужби Управління ДСНС навчали військовослужбовців навикам з тактичної медицини в умовах бойових дій

На Тернопіллі працівники медслужби Управління ДСНС навчали військовослужбовців навикам з тактичної медицини в умовах бойових дій

31.12.14 08:49 0 712
30 грудня працівники медичної служби Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області відвідали військовослужбовців частини Національної гвардії, що дислокується у Тернополі, щоб навчити бійців надавати першу невідкладну медичну допомогу.

Під час візиту фахівці-медики провели інтенсивний тренінг з тактичної медицини в умовах бойових дій. Першочергова мета цього заходу – навчання його учасників дієвим та ефективним прийомам із надання першої медичної допомоги в екстремальних умовах, при порушеннях або зупинці дихання, серцево-судинної діяльності, крововтраті, спричиненими кульовими чи осколковими пораненнями та інших травмах. Бійцям було продемонстровано основні прийоми з надання допомоги при значній втраті крові, при пошкодженнях голови, хребта та кінцівок тіла. Також їх проінформували про особливості екстреної евакуації поранених з «червоної зони» поля бою.

У свою чергу, військовослужбовці закріпили загальнотеоретичні знання та особисто на спеціальних манекенах, опанували практичні навички. Окрім того, бійці ознайомились з вмістом стандартної медичної аптечки що перебуває на озброєні військ НАТО та навчились особливостям її практичного застосування.

За підсумком тренінгу командири підрозділу висловили вдячність медикам ДСНС та відзначили важливість проведення такого роду навчань для військових.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ