На Тернопіллі на виробничих підприємствах забезпечують сталий режим енергопостачання

На Тернопіллі на виробничих підприємствах забезпечують сталий режим енергопостачання

31.12.14 09:22 0 688
Питання енергозабезпечення підприємств агропромислового комплексу та впровадження заходів енергозбереження в умовах зимового періоду обговорили на селекторній нараді, яку провели 30 грудня у режимі аудіо-конференції.

Зокрема, повідомили, що на підприємствах АПК , які мають безперервний технологічний цикл, повинен діяти сталий режим енергопостачання.

«Ситуація з імпортом вугілля в країні покращилась. Окрім того, відновили свою діяльність теплові станції, - зазначив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік. - Нашим завданням є забезпечення електроенергією споживачів у повному обсязі. Обмежень таких, як віяльні відключення, наразі застосовувати непотрібно. Графіки відключень у зв'язку з погодними умовами потрібно узгоджувати із керівниками підприємств. Відтак, за даними метеорологічних служб, суттєве зниження температури повітря очікують у періоди з 30 грудня по 1 січня та з 6 по 9 січня. Деякі ускладнення погодних умов можливі протягом третьої декади січня. Проте, порушити енергозабезпечення вони не повинні».

Забезпечення електропостачанням Тернопільської області контролює антикризова тимчасова робоча група, до складу якої входять енергетики та представники агропромислових підприємств.

«Більшість підприємств області самостійно забезпечують себе електропостачанням, - зазначив заступник директора агропромислового комплексу ОДА Володимир Стахів. – Перешкод для діяльність усіх важливих для життєзабезпечення населення підприємств на даний час немає. У випадку виникнення ситуацій, пов'язаних із несприятливими погодними умовами, ми склали графік відключень електропостачання, згідно яких область поділена на три зони. Час відключень узгоджений із головами РДА».

Одним із пріоритетних завдань робочих груп є ліквідація заборгованості за послуги електропостачання. Тернопільські підприємства боргів за оплату не мають, додав Володимир Стахів. Також він наголосив на важливості економії електроспоживання згідно встановлених лімітів, що дасть змогу уникнути відключень. Зокрема, це стосується окремих невиробничих установ, які надміру використовують електропостачання для цілодобової святкової ілюмінації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Начальник УМВС Волині Петро ...

КОМЕНТАРІ