В Житомирській області рятувальники посилюють проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи у житловому секторі в зимовий період

В Житомирській області рятувальники посилюють проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи у житловому секторі в зимовий період

01.01.15 20:29 0 702
Як показує статистика, збільшення кількості пожеж у житловому секторі припадає саме на зимовий період. А причини їх виникнення із року в рік не змінюються. Це і неправильне влаштування димарів опалювальних печей, порушення правил експлуатації пічного опалення, побутових електроприладів, використання саморобних обігрівачів тощо. Враховуючи це, працівники Управління ДСНС Житомирщини посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу та продовжують проводити пожежно-профілактичні відпрацювання сільських населених пунктів. Зокрема, більша увага приділяється тим селищним радам на території яких збільшилася кількість пожеж у порівнянні з минулим роком.

Так, 30 грудня було організовано та проведено комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання населених пунктів Володарсько-Волинського району. У рейді взяли участь рятувальники, представники органів місцевого самоврядування, правоохоронні органи, представники райдержадміністрації, соціальних служб та місцевих засобів масової інформації.

Під час візитів до осель місцевих жителів, кожному господарю вручалися попереджувальні листівки із правилами користування пічним та електроопаленням. Крім того, фахівці ДСНС оглянули опалювальні печі на відповідність вимог правил пожежної безпеки. При наявності недоліків господарям обов’язково вказувалось на них. Слід зазначити, що окрема увага у проведеній роботі приділялась багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам та неблагонадійним особам. Ним надавалась консультаційно-профілактична допомога, а також роз’яснювалося яким чином усунути причини можливої пожежі у помешканні.

В актовому залі будинку культури села Поромівка рятувальники провели роз’яснювальні бесіди з населенням сільської ради, під час яких розглядалися питання попередження виникнення пожеж та діям на випадок загоряння.

Підбиваючи підсумки проведеної роботи, начальник Володарсько-Волинського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області майор служби цивільного захисту Володимир Майстренко повідомив, що заходи такого масштабу проводяться постійно. Упродовж всього зимового періоду подібні комплексні профілактичні відпрацювання відбудуться в усіх без виключення населених пунктах району, аби запобігти виникненню пожеж, загибелі та травмування людей на них, а також попередити зростання кількості трагедій. Як показує багаторічний досвід, саме такі заходи мають надзвичайно позитивний вплив на свідомість населення.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ