ДАІ Волині: профілактика ДТП в умовах ожеледиці

ДАІ Волині: профілактика ДТП в умовах ожеледиці

01.01.15 19:07 0 802
Несприятливі дорожні умови є прямою причиною дорожньо-транспортних пригод у 30% випадків, а опосередкованою - у 70%, а тому вимагають від водіїв і пішоходів підвищеної уваги до заходів власної безпеки і бездоганного дотримання Правил дорожнього руху.

Лід буває різний. Найбільш слизько - при температурі близько 0°С. При температурі нижче - 20°С на ньому немає води. Зледеніння може бути суцільним на великій протяжності дороги або на невеликих ділянках. Якщо ви виїхали на ожеледь, головне – не розгубіться, а пам'ятаєте основні правила для забезпечення безпечного руху в цих умовах:

1. Перед початком руху, поворотом, розворотом, перелаштуванням або зупинкою не забувайте подавати відповідні сигнали.

2. Складна обстановка на дорозі підвищує ризик хаотичного перелаштування з однієї смуги руху в іншу, а також необдуманого поспішного обгону.

3. Найбільш актуальним запобіжним засобом у сформованих умовах є дотримання безпечної дистанції, що дає можливість безперешкодної зупинки і гальмування. Для того, щоби попередити про майбутнє гальмування водія ззаду рухомого автомобіля, можна кілька разів торкнутися педалі гальма, привертаючи увагу миготливим стоп-сигналом. Не вдавайтеся до екстреного гальмування, якщо це не пов'язано з необхідністю запобігання ДТП.

4. Більше половини дорожньо-транспортних пригод, як правило, пов'язані з наїздами на пішоходів. Тому слід пам'ятати про те, що водій повинен поступатися людям, які перетинають проїзну частину, а пішоходи своєю чергою зобов'язані переходити максимально обережно в спеціально встановлених для цього місцях.

Дотримання необхідних заходів безпеки при ожеледі і на дорозі збереже вам життя і здоров'я!

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ