Правоохоронці Львівщини вилучили майже 3000 одиниць піротехнічних засобів

Правоохоронці Львівщини вилучили майже 3000 одиниць піротехнічних засобів

01.01.15 22:28 0 800
Працівники міліції розпочали заходи з виявлення каналів контрабандного ввезення на територію України несертифікованої піротехнічної продукції, місць виготовлення саморобної піротехніки, а також фактів продажу вказаної продукції без відповідних ліцензій МВС України з метою попередження надзвичайних подій.

Як показує практика, найбільш поширена незаконна торгівля піротехнічними засобами здійснюється у Львові, а також великих районних центрах області. Як правило, незаконна торгівля піротехнічними засобами здійснюється на ринках та прилеглих до них територіях.

Проведеною перевіркою, працівники міліції виявили 13 фактів реалізації на Львівщині піротехніки з порушенням чинного законодавства. Вилучено 2622 одиниць піротехнічних засобів (петард, феєрверків, салютних установок). За усіма виявленими фактами складено адміністративні протоколи за ст.195-6 КУпАП.

До прикладу, працівники міліції Сихівського райвідділу міліції виявили 26-річного львів'янина, котрий на одному з проспектів міста незаконно реалізовував піротехнічні засоби. У нього вилучено 1360 шт. піротехніки.

«Застерігаємо, що за незаконну торгівлю та використання піротехнічних засобів передбачено адміністративну відповідальність за ст.195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) КУпАП. Максимальне покарання згідно статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від шістдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів», - повідомив начальник відділу дозвільної системи управління громадської бензпеки ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Володимир Цікало.

Крім того, правоохоронці виявили один факт порушення правил використання піротехнічних виробів за яким складено адміністративний протокол за ст.195-6 КУпАП.

«Купувати піротехнічні вироби потрібно тільки в спеціалізованих магазинах, і в жодному разі на ринках. До кожного піротехнічного виробу у продавця обов'язково має бути інструкція, а на продукції має бути зазначена дата виготовлення та термін придатності. При відсутності зазначеного, піротехнічний виріб вважається контрафактним, а його реалізація і використання заборонена», - розповів начальник відділу дільничних інспекторів управління громадської безпеки ГУ МВС України у Львівській області Віктор Катерина.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Волинян через жінку ледве ...

КОМЕНТАРІ