У Хмельницькому експериментальний міліцейський патруль забезпечив громадянам спокійне новорічне святкування

У Хмельницькому експериментальний міліцейський патруль забезпечив громадянам спокійне новорічне святкування

02.01.15 10:27 0 886
Новій рік мешканці міста Хмельницького зустріли без надзвичайних подій та у безпеці. І у значній мірі це стало можливим завдяки «універсальним міліціонерам», які уже понад місяць патрулюють вулиці обласного центру в рамках експерименту зі створення єдиної патрульної служби міліції, котра об'єднала в собі функції по охороні громадського порядку та нагляду за дотриманням правил дорожнього руху.

- Найбільша перевага новостворених патрулів у тому, що вони працюють у тризмінному режимі, - розповідає начальник Хмельницького міськвідділу внутрішніх справ Василь Птащук. – Таким чином тепер місто у нас перекрите цілодобово. Раніше патрульні наряди зазвичай несли службу на вулицях до 2-ї години ночі. За період функціонування патрульної служби у новому форматі, починаючи з 25 листопада 2014 року, учасники експерименту відреагували на 305 повідомлень про злочини та правопорушення, які надійшли на лінію 102. Крім того, з метою профілактики та припинення дрібних правопорушень вони склали 210 адміністративних протоколів, затримали десятьох п'яних водіїв за кермом та оформили 70 дорожньо-транспортних пригод. І це враховуючи те, що для більшої частини учасників експерименту робота по лінії ДАІ зовсім нова, і лише 26 грудня вони завершили відповідне навчання.

Понад 350 громадян зверталися до «універсальних міліціонерів» за різного роду допомогою, не пов'язаною з правоохоронною діяльністю, - хтось запитував, як пройти за потрібною адресою, комусь потрібні була медична допомога.

За словами Василя Кіндратовича, саме такі звернення свідчать про те, що довіра людей до міліції знову повертається і цей експеримент – шанс органів внутрішніх справ повернути втрачений авторитет.

Шановні громадяни! Якщо у Вас є пропозиції або зауваження щодо експерименту, Ви можете звертатися на «гарячу лінію» Хмельницького міського відділу міліції - ((0382) 70-40-60 або 102), або залишити своє повідомлення в скриньці «Експеримент Хмельницького ДАІ. Ваші ідеї та пропозиції» на сайті «Незалежний громадський портал» (http://ngp-ua.info).

СЗГ УМВС

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі на гроші ...

КОМЕНТАРІ