Подбати про безпеку помешкань у свята закликають тернопільські правоохоронці

Подбати про безпеку помешкань у свята закликають тернопільські правоохоронці

02.01.15 14:21 0 926
Не забувати про безпеку, не зловживати алкоголем та не порушувати громадський порядок – закликають правоохоронці краю. У свята працівники органів внутрішніх справ приділять особливу увагу охороні правопорядку в громадських місцях, профілактиці різноманітних правопорушень.

Працівники міліції звертаються до усіх громадян – обов'язково подбайте про безпеку свого майна. У свята, як свідчить міліцейська статистика, скоюється чимало квартирних крадіжок. Злодії найчастіше потрапляють до чужих помешкань, коли господарі залишають їх на тривалий час без нагляду.

Крадії не проникають у чужі квартири, доки не переконаються, що вхідні двері не обладнані надійними замками, немає сигналізації. Варто знати, що найбільш вразливі є замки з циліндровим механізмом під плоский ключ та замки з хрестовидним циліндровим механізмом. Для їх відкриття злодієві достатньо кількох секунд. Найбільш захищені з недорогих замків є сувальдні з покращеними захисними властивостями, у тому числі з багатоступеневим захистом. Як показує практика, крадії навіть не беруться відкривати такі двері. Правильно зробив той, хто оснастив вікна та балконні двері металевими решітками.

За найменшої підозри щодо сторонніх осіб, які у ці дні без діла тиняються біля будинку чи квартири, повідомляйте дільничного інспектора, патрульних міліціонерів або телефонуйте до чергової частини на 102. Намагайтеся запам'ятати прикмети підозрілих осіб. Не будьте байдужими, коли бачите, що злодії проникають до сусідньої квартири чи будинку – відразу повідомляйте про такі факти працівників міліції.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Вінничині у новорічну ...
Наступна новина: Порушень громадського ...

КОМЕНТАРІ