В Житомирській області у Любарському районі дільничний у ході "Візиту" розкрив крадіжку коштів пенсіонерки

В Житомирській області у Любарському районі дільничний у ході "Візиту" розкрив крадіжку коштів пенсіонерки

02.01.15 15:01 0 839
Коли на обійстя жительки с. Громади зайшов дільничний інспектор Роман Абрамчук, жінка неабияк зраділа. Пенсіонерка напередодні виявила зникнення понад 2 тисяч гривень власних заощаджень. Міліціонер, вислухавши бабусю, взявся її допомогти. Уже за кілька днів таємничий злодій був викритий.

Людмила Григорівна проживає сама, тож розрадити її біду було нікому. Допоки жінка розмірковувала, як краще вчинити і до кого звернутись за допомогою, на порозі її оселі з'явився дільничний інспектор.

- У ході традиційних профілактичних заходів я постійно буваю в оселях жителів дільниці, - розповідає старший лейтенант міліції Роман Абрамчук. – Частіше намагаюсь навідуватись до одиноких літніх людей, адже вони, як не прикро констатувати, найбільш потерпають від всіляких шахрайств та інших лиходійств.

Тож і цього разу правоохоронець, прямуючи селом, не забув зайти до 65-річної пенсіонерки, та тільки руками сплеснула.

- Як ти, сину, вчасно, - звернулась жінка. – У мене десь гроші ділись, я й не знаю, що думати. Відкладала по трохи, а тут нема…

Дільничний інспектор детально розпитав бабусю, хто до неї заходить, чи не було часом якихось незнайомців. Так у ході розмови й з'ясувалось, що не так давно у будинку жінки проживав квартирант. Хлопець тимчасово приїхав до їх села на заробітки і мешкав десь близько двох тижнів, а потім поїхав, куди саме пенсіонерка, звісно, не знала.

Втім правоохоронцеві все ж вдалося встановити особу парубка. Аби перевірити, чи зникнення грошей не його рук справа, дільничний поїхав до іншого населенного пункту.

19-річний хлопець не сподівався побачити на порозі свого будинку дільничного, однак у ході неприємної для нього розмов все ж визнав свою причетність до крадіжки 2 тисяч 300 гривень у бабусі. Допоки тієї не було вдома, він нишком знайшов сховок із заощадженнями та поцупив гроші.

Нині, як повідомив т.в.о. начальника Любарського РВ УМВС Леонід Климчук, за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Тож парубкові доведеться не лише повернути бабусі її кошти, але й у межах кримінального покарання сплатити штраф чи відбути до 3 років обмеження чи позбавлення волі.

На прощання дільничний вручив Людмилі Григорівні свою візитівку, аби жінка, у разі потреби, відразу телефонувала йому.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Любарського РВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДСНС України нагадує ...
Наступна новина: Волинянка позбулася грошей ...

КОМЕНТАРІ