На честь Бандери свободівці провели у Львові смолоскипний марш

На честь Бандери свободівці провели у Львові смолоскипний марш

03.01.15 16:34 0 1000
У Львові 1 січня 2014 року з ініціативи ВО "Свобода" відбувся смолоскипний марш, присвячений 106-й річниці від дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів, Героя України Степана Бандери.

Учасники зібралися біля Львівської обласної ради і через площу Ринок, вулицями Дорошенка й Бандери пройшли до пам'ятника Провідникові ОУН. Дорогою націоналісті скандували: "Слава Україні! – Героям слава!", "Слава нації! – Смерть ворогам!", "Герої не вмирають – Вмирають вороги!", "Бандера разом з нами! Бандера навіки!", "Україна – понад усе!". Біля пам'ятника Бандері відбулося віче. Керівник "Студентської Свободи" Львова Андрій Пшик зазначив, що тільки об'єднавшись, українці зможуть розбудувати велику державу.

"Помисли та ідеї Степана Бандери осягнули усю Україну – від Заходу до Сходу, із Півночі на Південь. У починаннях розбудувати українську Україну інтелектуальні праці Бандери озброюють воїнів, письменників, молодь. Бандера бачив людей вільних та інтелектуально сильних, які здатні творити майбутнє своїми руками", – зазначив перший заступник керівника Львівської обласної організації ВО "Свобода" Йосиф Ситник.

Автор монографій про Степана Бандеру, кандидат філологічних наук Ірина Фаріон наголосила, що свободівці ніколи не зійдуть із націоналістичної дороги, бо знають: або бандеризація країни – або її бандитизація. За її словами, націоналісті приходять до Бандери передовсім тому, що цей чоловік на цілий світ заявив про таку фундаментальну чесноту, як правдивість.

"Ми як люди, одержимі ідеєю Бандери, маємо бути максимально терплячі до того, аби проводити вперто та послідовно просвіту для наших націєцентричних ідей. Пса вона варта, та політика, якщо ти реально не гориш любов'ю до своєї землі, до свого брата, до своїх дітей, до свого ближнього, незалежно від того, чи він в Ужгороді, чи він у Луганську. Націоналізм – це голос крови, це голос серця, це поклик бути неповторним, самобутнім і самодостатнім!" – заявила свободівка. Українці, за її словами, не мають права перекласті цю війну на плечі своїх дітей, бо ті мають будувати іншу країну – не закривавлену, а сильну й самодостатню: "Степан Бандера казав, що є один найпевніший лік від рабства – цей лік від рабства називається віра у свої сили, цей лік від рабства називається щоденна боротьба".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новорічні свята на ...
Наступна новина: ДТП на Волині: в ...

КОМЕНТАРІ