У Волинській області свободівці Володимирщини взяли участь у смолоскипному марші до дня народження Степана Бандери

У Волинській області свободівці Володимирщини взяли участь у смолоскипному марші до дня народження Степана Бандери

03.01.15 10:37 0 897
1 січня 2015 року в Володимирі-Волинському відбувся смолоскипний марш з нагоди дня народження провідника українських націоналістів Степана Бандери. Співорганізаторами акції, разом із громадськими об'єднаннями, виступили міська та районна організації ВО "Свобода".

Участь у заході взяли понад пів тисячі жителів Володимира-Волинського, а також активісти з Нововолинська, Рожища, Луцька та Ковеля. Учасники пройшли центральними вулицями міста від пам'ятника воякам УПА до символічної могили борцям за незалежність у Слов'янському парку, далі до меморіальної дошки героям Небесної сотні. Завершився марш на Площі героїв біля пам'ятної дошки полеглим учасникам АТО.

Біля меморіальної дошки героям Небесної сотні священики УПЦ КП відслужили панахиду за усіма героями України. Активіста Майдану, член ВО "Свобода" Ольга Нечитайло зазначила: "Нам усім варто пишатися, коли нас називають бандерівцями. Нам потрібно високо піднімати голову, коли нас так називають, бо з недавніх пір слово "бандерівець" звучить майже так, як "українець".

Боєць Луцького прикордонного загону свободівець Олександр Приступа, звертаючись до учасників, зазначив, що Революція гідності виплекала патріотів та вільних людей, які продовжують справу, розпочату Бандерою: "Дух Степана Бандери об'єднав і розділив Україну. Він поділив нас на вільних людей та рабів. Раби – це ті, хто на Сході під впливом путінської пропаганди став на бік ворогів України. А ми – вільні люди. Саме вільні люди в зоні АТО боронять суверенітет та територіяльну цілісність нашої держави. Дух Степана Бандери також об'єднав людей на Майдані. Згадаймо, як під націоналістичними гаслами "Слава Україні! Героям Слава!", "Слава нації! Смерть ворогам!" ми робили Революцію гідності. І ми перемогли!".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 1 січня на Прикарпатті ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ