У Луцьку відзначили 106-ту річницю Степана Бандери

У Луцьку відзначили 106-ту річницю Степана Бандери

03.01.15 15:06 0 932
1 січня 2015 року в Луцьку відзначили 106-ту річницю від дня народження Степана Бандери. Громада зібралася біля постаменту майбутнього пам'ятника Провідникові ОУН у Луцьку.

Участь у заходах взяли свободівці – перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик, перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Кудрявцев, депутати Луцької міськради від ВО "Свобода" Юрій Вега та Сергій Сівак.

На початку заходу молитву за всіх героїв України відслужили представники духовенства. Перед громадою виступив голова Братства вояків ОУН–УПА Волинського краю ім. полковника Клима Савура Василь Кушнір. Він підкреслив: попри виняткову історичну роль провідника націоналістів в історії України, термін спорудження пам'ятника Бандері постійно відкладається.

"Степан Бандера приніс себе в жертву Україні, як принесли себе в жертву і хлопці з криївок у середині минулого століття, як принесли себе в жертву герої Небесної сотні й воїни, які нині воювали з російськими агресорами на Сході. Усі вони віддали своє життя за найдорожче – за нашу землю і нашу свободу. Своїми прикладом ці герої показали, що ідея нації – невмируща. Проти нас нині триває запекла інформаційна війна. Але сильнішими за інформаційних маніпуляторів є воїни духу. Степан Бандера сильний тим, що зумів увібрати в себе енергетику Всесвіту, Бога і втілив в життя ідею української незалежності. Буде нація – буде Україна!" – зазначив Олександр Пирожик.

Перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Кудрявцев наголосив, що нині перемогу в ідеологічній боротьбі в державі ще не здобуто, і потрібно докласті всіх зусиль задля торжества української ідеї: "Нам потрібно на рівні держави, міст і сіл приділяти більше уваги патріотичному вихованню. На жаль, цю роботу в попередні роки ігнорували, що призвело до нинішньої ситуації в Криму та на Сході. Але і зараз центральна влада не проявляє великого ентузіазму в питанні ідеологічної протидії п'ятій колоні. У часи Степана Бандери саме робота з молоддю принесла свої результати за кілька років. З колишніх учнів шкіл, яких намагалися позбавити української ідентичності, виросло покоління воїнів УПА. Нам є на що рівнятися і чого прагнути. І Степан Бандера для мене – та постать, яка воскресила Україну і підняла українців на боротьбу за незалежність у найскладніші часи існування нашого народу".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: На Львівщині прощаються з ...

КОМЕНТАРІ