Львівщина: на Сокальщині націоналісті вшанували Степана Бандеру

Львівщина: на Сокальщині націоналісті вшанували Степана Бандеру

05.01.15 10:17 0 879
На Сокальщині 1 та 2 січня громадськість вшановувала пам'ять Провідника ОУН Степана Бандери. Ініціатива відзначити 106-ту річницю з дня народження національного героя українців належала Сокальській районній організації ВО "Свобода" та ВГО "Сокіл".

1 січня націоналісті центральними вулицями міста Великі Мості організували марш зі смолоскипами. У храмі Успіння Пресвятоі Богородиці відслужили панахиду, після чого учасники маршу біля церкви сформували колону та рушили до пам'ятника Степану Бандері. Активісти тримали плакати із зображенням Бандери та скандували націоналістичні гасла. На центральній площі міста провели віче, яке розпочалося з хвилини мовчання за всіма, хто загинув за Україну.

2 січня у місті Сокаль патріоти пройшли смолоскипним маршем до погруддя Степана Бандери, де поклали квіти, після чого отець Василь Партика відправив панахиду за полеглими героями України.

" як ніколи нам не вистачає такої величної постаті, як Степан Бандера. Адже тільки з бандерівськими гаслами Україна переможе будь-якого окупанта", – зазначив голова Сокальської міської організації ВО "Свобода" Юрій Товарянський.

Керівник Сокальської районної організації ВО "Свобода" Ігор Петренко наголосив на ідеологічних аспектах боротьби провідника: "Вирішальним чинником у боротьбі з ворогом Бандера визначав ідею. Він казав: "Наші ідеї – це наша найбільша сила, з якою ми переможемо ворогів". Зараз як ніколи нам потрібно привесті у владу ідеї українського націоналізму. Націоналізм – це ті ліки, які вкрай необхідні Україні. Горнімося до Бандери!".

Cвободівець подякував за належну організацію віча керівникові Народного дому міста Великі Мості Михайлу Федику.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ