Львів святкуватиме Різдво з найкращими колядками та фестивалями. Афіша

Львів святкуватиме Різдво з найкращими колядками та фестивалями. Афіша

06.01.15 12:01 0 881
Нарешті в Україну завітало одне з найочікуваніших і найвеличніших християнських свят – Різдво. У Львові понад місяць готували цікаві програми, фестивалі, ознайомлювали із давніми традиціями. Тепер кожен має шанс стати учасником святкувань і провести незабутнє Різдво.

Що цікавого приготував Львів на три дні святкувань – читайте у нашій афіші.

Різдво можна буде відсвяткувати у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», де відбуватиметься свято «Різдво в гаю».

На головній сцені свята виступатимуть вертепи, а також відбудеться спільна коляда з гуртами «Джалапіта», «Курбаси», вертепом театру тіней «Див» та гуртом «Йорий Клоц». Вперше на святі «Різдво в гаю» співачка Оксана Муха виконає колядки зі свого нового альбому. Гості свята зможуть долучитись до різноманітних майстер-класів: створення ляльки-мотанки, плетіння дідуха і різдвяних павуків з соломи та виготовлення свічок ручної роботи разом із Львівською свічковою мануфактурою.

Окрім цього, організатори свята в час приготувань до Різдва Христового запрошують усіх створити неймовірно світлий та добрий настрій – намалювати або зробити свого ангелика, почепити на віконце у своїй домівці, сфотографувати, виставити у соцмережу, а другого ангелика занести у Львівську свічкову мануфактуру (пл. Музейна, 1). Ангеликами буде прикрашено Шевченківський гай на Різдво.

Крім того, протягом свят у Шевченківському гаю відбуватиметься різдвяна виставка «Ой прийдуть до тебе три празники в гості», завдяки якій кожен зможе зануритися в атмосферу традиційної різдвяної хати.

У розпал святкової містерії у центрі міста 7 січня стартує Свято пампуха. Як зазначають організатори, впродовж п’яти днів на площі Ринок витатиме атмосфера виняткової духовності, відвідувачі свята матимуть нагоду поколядувати, скуштувати найрізноманітніші види пампушків та пізнати давні українські традиції.

8 січня на площу перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької завітає традиційна святкова хода звіздарів, після чого відбудеться Фестиваль вертепів.

Звіздарі йтимуть від Шевченківського гаю через центр міста на до площі перед оперним театром.

На сцені під час Фестивалю вертепів відбуватимуться презентація звізд від майстрів, нагородження учасників «Спалаху різдвяної звізди-2015», колядування від фольклорних колективів міста та естрадних виконавців. Виступатимуть вертепи з різних міст України.

Увечері на гостей Різдвяного ярмарку та учасників фестивалю чекає етновечірка просто неба, під час якої виступатимуть музичні гурти, відбуватимуться конкурси та народні забави. МУЗИЧНЕ РІЗДВО

Усі дні поблизу Оперного театру працюватиме Різдвяний ярмарок, де не лише можна знайти щось смачненьке чи тепленьке, а й отримати заряд святкового настрою.

7 січня у Домініканському соборі стартуватиме «Велика коляда». XVI фестиваль? присвячений пам’яті Юрія Антківа, який організовував дійство раніше.

Цьогорічний фестиваль заохочує учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Гуцульщини. Розклад: 7 сiчня, середа 12.30

Театр «Мета» (м. Львiв), керiвник – Зоряна Грегорiйчук. 8 сiчня, четвер 19.00

Хор «Вiрую» храму свв. Ольги i Єлизавети (м. Львів), керiвник – Христина Бущак;

лауреат міжнародних конкурсів Софія Федина;

хор старших класiв ДМШ №2 iм. М. Колесси (м. Львiв), керiвник – Богдан Кривко;

вокальний бенд випускникiв ДМШ №2 iм. М. Колесси (м. Львiв), керiвник – Богдан Кривко. 9 сiчня, п’ятниця 19.00

Дитячо-юнацький хор «Надiя» храму свв. Ольги і Єлизавети (м. Львiв), керiвник – Ольга Баглай;

народний фольклорний ансамбль «Любисток» Центру естетичного виховання Шосткинської мiської ради Сумської області. Керiвник – Тетяна Стегайло;

Народна академiчна хорова капела Нацiонального технiчного унiверситету України «КПІ» (м. Київ), керiвник – Руслан Бондар;

академiчний хор Нiжинського училища культури i мистецтв iм. Марiї Заньковецької, керiвники: Любов Дорохiна, Ірина Могильна.

9-11 січня у міському палаці культури ім. Гната Хоткевича відбудеться всеукраїнський фестиваль «Українська коляда», під час якого виступатимуть вертепи, відбуватимуться театральні сценки, співатимуть колядки, щедрівки колективи з усіх куточків України.

У п’ятницю Львівська опера запрошує на різдвяне дійство за участю хору та симфонічного оркестру «З нами – Бог! Розумійте, народи...!». У програмі концерту, який розпочнеться о 18.00 – колядки та щедрівки народів світу. РІЗДВЯНІ МАЙСТЕР-КЛАСИ

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького ж у святкові дні запрошує на цікаві майстер-класи.

8 січня людей навчатимуть розмальовувати народну гравюру. Того ж дня розкажуть про іконографію святого Миколая в українській іконі XV століття.

9 січня відбудеться майстер-клас із малювання народної ікони на склі з Остапом Лозинським та екскурсія по іконах Різдва Христового в експозиції музею.

Крім того, можна завітати у Перший зимовий парк. Усіх запрошують провести активно та весело зиму на свіжому повітрі: покататися на санчатах, лижах, сноуборді, сноутюбах, пограти у сніжки, зліпити сніговика та поласувати смачненьким на ярмарку. ВИСТАВКИ

В Львівській галереї мистецтв можна відвідати виставку «Образ Богородиці». Там можна оглянути 85 картин і скульптур українських та європейських майстрів XIV – першої половини XX століть. Більшість експонатів зберігалися у фондосховищах і для огляду виставлені вперше.

IV тематичну виставку, де представлені герої казкового періоду новорічно-різдвяних свят – від Дня святого Миколая і до Водохреща, Міжнародного фестивалю авторської ляльки «Лялькar’t» можна оглянути в Art-e-fakt galereЯ. СПЕКТАКЛІ

До Різдвяних свят у дворику ратуші театр «Воскресіння» покаже виставу «Коли ангели спускаються на землю». 7, 8, 9 січня вистави відбудуться о 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00. 8 січня

О 18.00 Львівська опера покаже «Летючу миш», а театр ім. М. Заньковецької «Назара Стодолю».

Опівдні у Першому українському театрі для дітей та юнацтва відбудеться «Русалонька».

«Чарівну лампу Аладдіна» можна буде побачити у театрі «І люди, і ляльки». Початок о 12.00, 14.00.

8 і 9 січня театр Курбаса о 19.00 запрошує переглянути спектакль «Так казав Заратустра». 9 січня

О 12.00 театр ім. М. Заньковецької запрошує на спектакль «Диво квітка», а о 18.00 на спектакль «Блазні мимоволі».

О 18.00 театр Лесі Українки покаже «Блюз розбитих сердець».

У першому українському театрі для дітей та юнацтва можна побачити виставу «Лялька Реґґеді Енн». Початок о 12.00.

Театр «І люди, і ляльки» о 12.00, 14.00 покаже «Лелеченя і опудало».

Пропонуємо також РІЗДВЯНЕ КІНО

для тих, хто свята планує провести вдома

«Вечори на хуторі біля Диканьки» (1961). Чудова екранізація всіма улюбленого твору безсмертного Миколи Васильовича Гоголя «Ніч перед Різдвом». Це весела історія про те, як в різдвяну ніч в українському селі поблизу Диканьки всіх поплутав чорт, якого запросила в гості незабутня пані Солоха, про те, як коваль Вакула, осідлавши біса, зумів привезти своїй коханій Оксані «черевички», взявши їх у самої цариці в Петербурзі. Дивіться он-лайн фільм «Вечори на хуторі поблизу Диканьки» без реєстрації в хорошій HD якості і абсолютно безкоштовно на нашому кінопорталі.

«Снігова куля». Молода дівчина працює в закусочній, але мріє зовсім про інше життя, де немає постійних спроб батьків познайомити її з черговим «хорошим хлопцем», і весь рік там Різдво. Напередодні свята вона отримує анонімну посилку, в якій знаходиться сніжна куля. Дівчина ставить несподіваний сувенір біля свого ліжка на столик, засинає і … опиняється в країні своїх мрій.

«Різдвяні канікули». Кларк – це стихійне лихо, що може обрушитися на вас у будь-який момент. Тепер Кларк хоче, щоб там не було, влаштувати своїй сім’ї «найвеселіше старомодне сімейне свято Різдва з усіх, які були, є і будуть». Ну і ну! У це важко повірити, поки ви не побачите усе на власні очі. 25 000 лампочок на даху будинку Грізводів. Індик, що вибухнув на столі. Викрадений начальник Кларка. Ось це Різдво!

«Ангел Різдва». Ешлі живе одна. Наближається Різдво, і Ешлі все гостріше відчуває свою самотність, у тому числі й тому, що ніяк не може знайти роботу. Несподівано допомога приходить від її сусіда Ніка: він пропонує їй попрацювати у благодійній організації...».

«Врятувати казку». До Ніка, власника круглорічного Різдвяного тематичного парку, після трирічної відсутності повертається його дочка Холлі. Зрозумівши, що дух Різдва в Сантавіллі зник, вона вирішує узяти сімейний бізнес в свої руки.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП на Волині: не ...

КОМЕНТАРІ