Астроном пояснила,що очікувати від астероїда,який наближається до Землі

Астроном пояснила,що очікувати від астероїда,який наближається до Землі

06.01.15 11:21 0 658
Наближення астероїда до Землі, яке очікується 26 січня, не повинно викликати якихось екстраординарних подій.

Таку думку 5 січня у коментарі IA ZIK висловила голова Львівського астрономічного товариства, доцент кафедри вищої геодезії і астрономії НУ «Львівська політехніка» Любов Янків-Вітковська.

«Існує Служба астероїдів Землі, яка працює досить злагоджено і яка прогнозує наближення астероїда до Землі за два роки. Тобто, у Службі знають, що наближається такий чи інший астероїд. З цим астероїдом теж так. Навіть якщо б існувала якась небезпека, непередбачувані обставини, то є засоби, які дають можливість відштовхнути астероїд, і шкоди Землі він не завдасть», – підкреслила Любов Янків-Вітковська.

Відтак, на її думку, наближення астероїда не повинно викликати якісь екстраординарні події. За її словами, люди також не відчують якихось змін внаслідок його наближення.

«Люди можуть відчути вплив Місяця, прояви сонячної активності. А щодо астероїдів – ні. Це лише цікавий об’єкт для спостережень науковців, які матимуть матеріал для своїх досліджень», – зазначила вона.

Як повідомлялося, 26 січня до Землі наблизиться потенційно небезпечний астероїд.

Російські вчені встановили, що небесне тіло 2004 BL86 підійде до Землі на 1,2 млн км. За космічними мірками це дуже маленька відстань.

Вчені спостерігатимуть за процесом за допомогою телескопа. Діаметр астероїда – близько 1 кілометра.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ