ДСНС України застерігає рибалок про небезпеку у зимовий період!

ДСНС України застерігає рибалок про небезпеку у зимовий період!

06.01.15 14:40 0 745
З настанням заморозків у громадян, які перебувають поблизу водойм, існує загроза провалитися в крижану воду при перебуванні на льоду. Особливу небезпеку лід представляє у ці дні, коли через постійну мінливу температуру на водоймах утворився нестійкий крижаний покров.

Незважаючи на постійні застереження рятувальників, люди все одно нехтують і правилами безпеки. В багатьох випадках це закінчується трагічно.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Волинській області застерігає громадян утриматись від виходу на тонкий лід, який утворився на водоймах, а також застерегти від цього своїх дітей.

Слід запам’ятати, що для поодиноких пішоходів лід вважається міцним при товщині не менше 7 см, а для групи людей – від 12 см. Не рекомендується пересуватися по льоду при поганій видимості: в туман, заметіль, сильний снігопад тощо.

Попереджаємо, що риболовля у відкритих водоймах при перших заморозках є дуже небезпечною. На ділянках, запорошених снігом, лід тонкий і крихкий. У місцях, де у водойму впадають струмки та річки, зазвичай лід найтонший.

Аудіо-звернення: ДСНС України застерігає рибалок про небезпеку у зимовий період

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ