Вінничина: протягом 2014 року в області активно здійснювалась модернізація служби екстреної медичної допомоги

Вінничина: протягом 2014 року в області активно здійснювалась модернізація служби екстреної медичної допомоги

06.01.15 11:17 0 683
За даними департаменту охорони здоров'я та курортів облдержадміністрації в області створено територіальне медичне об'єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», до складу його ввійшло 6 станцій швидкої медичної допомоги.

Постійно збільшується кількість пунктів тимчасового та постійного базування бригад «швидкої», що сприяє наближенню екстреної медичної допомоги до сільських населених пунктів, віддалених від основних транспортних магістралей. Якщо у 2011 році таких пунктів було 24, то на їх нараховується 40.

Наразі в області затверджено регіональний план розвитку системи екстреної медичної допомоги.

Щороку збільшується обсяг фінансування на розвиток цього напрямку. Так, у 2014 році бюджет екстреної медичної допомоги області склав 107 млн. грн., що на 12 млн.грн, більше ніж у 2013 році.

На придбання медичного обладнання у поточному році з обласного бюджету виділено 2 млн.грн.

Вдалося суттєво оновити рухомий склад «екстренки» - автопарк швидкої медичної допомоги області, на сьогоднішній день становить 207 одиниць.

В будівлі обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф підготовлені приміщення для розміщення оперативно – диспетчерської служби (ОДС) , всього – 141.2 м.кв., це серверна, відділення АСУ, телемедичний центр та диспетчерські. На придбання обладнання та проведення пуско–налагоджувальних робіт по створенню диспетчерської з державного бюджету область отримала 10 млн. грн.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ