На Житомирщині правоохоронці позбавили жертву цинічних грабіжників від страху поховання живцем

На Житомирщині правоохоронці позбавили жертву цинічних грабіжників від страху поховання живцем

06.01.15 16:09 0 641
У Новоград-Волинському районі нетверезі молодики влаштували 25-річному чоловіку справжні тортури… на сільському цвинтарі. Спричинивши йому тілесні ушкодження, вони не просто пограбували молодого чоловіка, але й змусили його голіруч викопати яму, нібито для себе. За цинічні протиправні діяння молодики можуть надовго опинитися у місцях позбавлення волі.

Нещодавно до Новоград-Волинського міськвідділу зателефонував 25-річний житель одного із сіл району і повідомив про те, що його жорстоко побито і пограбовано. За вказаною заявником адресою виїхала слідчо-оперативна група.

Заявник поводив себе дивно: розповідаючи про обставини учиненого відносно нього злочину, він говорив невпевнено і ніби роздумував, що варто повідомляти правоохоронцям, а що ні. Врешті, стало очевидно, що чоловік просто боїться розповідати, що з ним трапилося насправді. Як з'ясувалося, підстави для страху дійсно були обґрунтованими.

Відтак, за словами молодого чоловіка, того вечора він перебував у райцентрі, коли йому зателефонував односельчанин і повідомив, що він своєю машиною також приїхав у місто. Тож була нагода зустрітися і разом відпочити. Проте на домовлене місце зустрічі товариш приїхав не один: в автівці знаходилися пасажири, які вже були напідпитку і з якими чоловік був знайомий лише візуально. Усі разом молодики вирішили їхати у село до місцевого бару. Однак дорогою у компанії розгорілася сутичка між заявником і двома пасажирами.

До місця призначення ніхто так і не доїхав. Автомобіль зупинився біля кладовища на околиці села, і чоловіки продовжили з'ясовувати стосунки вже надворі. Двоє нетверезих пасажирів заштовхали свого опонента на територію цвинтаря, побили і відібрали у нього 200 гривень і мобільний телефон. Проте на цьому знущання не закінчилося. Жертву змусили голіруч викопати яму і пригрозили, мовляв, якщо він пожаліється правоохоронцям, буде похований тут живцем.

Оскільки заявник добре не знав своїх кривдників, міліціонерам він зміг повідомити лише їх імена та зовнішній опис. Проте дільничному інспектору вистачило і цього, аби зі словесних портретів упізнати можливих зловмисників. Ними виявилися двоє жителів Новоград-Волинського району віком 19 та 25 років. До слова, обоє користувалися не кращою репутацією серед односельчан і вже потрапляли у поле зору правоохоронців.

Свою вину у вчиненні цинічних злочинів молодики визнали. У тому, що трапилося, традиційно звинувачують горілку. Нині встановлено, що відібраний у жертви мобільник вони продали, а виручені гроші й награбовану готівку витратили на оковиту.

Як повідомив начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції Сергій Рябошапка, нині триває досудове розслідування одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – ч.1 ст.122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) та ч.2 ст.186 (Грабіж, учинений із застосуванням насильства за попередньою змовою групою осіб). Тож за свої протиправні діяння обидва молодика ризикують опинитися у в'язниці на строк від чотирьох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Новоград-Волинського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-франківські ...

КОМЕНТАРІ