Буковинські міліціонери задокументували понад 100 фактів порушення правил користування зброєю під час сезону полювання

Буковинські міліціонери задокументували понад 100 фактів порушення правил користування зброєю під час сезону полювання

06.01.15 17:34 0 685
Лише з початку цього року правоохоронці викрили 7 буковинців, котрі порушили правила полювання та вилучили 3 одиниці мисливської гладкоствольної зброї без відповідних документів.

Як розповів начальник Управління громадської безпеки УМВС України в Чернівецькій області Святослав Кішлар, сезон полювання розпочався у серпні 2014 року та триватиме до кінця січня 2015 року. З метою здійснення належного контролю за дотриманням громадянами встановлених правил полювання, незаконного обігу зброї та попередження надзвичайних подій зі зброєю під час полювання, створені відповідні робочі рейдові групи із залученням представників природоохоронних організацій. Зокрема, до відпрацювання мисливських угідь області залучено більше 1000 працівників міліції та майже така ж кількість громадськості.

У результаті проведених заходів задокументовано понад 140 порушень правил полювання. Серед яких, 102 факти порушень використання зброї. Вилучено 108 одиниць гладкоствольної мисливської зброї, з них 10 – взагалі без реєстрації.

Так, 3 січня у мисливських угіддях біля села Валя Кузьмін Глибоцького району міліціонери викрили місцевого браконьєра зі зброєю та без будь-яких документів на полювання.

Наступного дня правоохоронці біля села Синівці у мисливських угіддях затримали шістьох мисливців без передбачених законодавством дозвільних документів. До того ж в одного із них була незареєстрована зброя. Дані особи притягнуті до адміністративної відповідальності.

Заходи, щодо виявлення правопорушників триватимуть й надалі. Тож правоохоронці нагадують, що перебування в мисливських угіддях зі зброєю у заборонений для полювання час, прирівнюється до факту браконьєрства. За незаконне полювання можуть притягнути до відповідальності, передбаченої ст. 248 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Також мисливцям слід пам'ятати, що порушення правил використання об'єктів тваринного світу, відповідно до ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), тягне за собою накладення значного штрафу з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. Також вас можуть позбавити права полювання на строк до трьох років.

Згідно ст. 174 КУпАП, стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї в населених пунктах і в невіддалених для цього місцях або з порушенням установленого порядку, тягне за собою накладення штрафу до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї і боєприпасів.

Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї, відповідно до ст. 190 КУпАП, караються штрафом до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї.

Також статтею 191 цього Кодексу передбачена відповідальність за порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів зброї. Такі дії тягнуть за собою накладання штрафу до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї та боєприпасів.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ