Чернівецька область: рятувальники роз’яснюють громадянам правила поведінки на кризі

Чернівецька область: рятувальники роз’яснюють громадянам правила поведінки на кризі

06.01.15 11:24 0 662
Внаслідок нестійкої температури повітря, лід на водоймах Чернівецької області залишається не міцним. Проте це не зупиняє любителів відпочинку на льоду. Саме тому, з метою запобігання виникнення нещасних випадків на кризі, працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області проводять ряд попереджувальних заходів. Зокрема, по всій області проводяться спеціалізовані інформаційно-роз’яснювальні рейди, під час яких рятувальники відвідують місця масового перебування людей на льоду та проводять з громадянами профілактичні бесіди, вручають їм пам’ятки та листівки із попереджувальним змістом.

Так, 4 січня така робота здійснювалася на всіх водоймах у Чернівцях. Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадали краянам, що для того, щоб відпочинок не перетворився на трагедію, потрібно пам’ятати та дотримуватися правил безпеки на кризі. Перш ніж ступати на лід, слід впевнитися в тому, що крига є міцною. Зробити це можна за допомогою довгої палиці. Разом з цим, любителям зимової риболовлі рятувальники нагадали, що дотримання основних правил безпеки дозволить не перетворити приємне хобі у неприємні спогади. Для цього потрібно не пробивати багато лунок одна біля одної. Відстань між ними не повинна бути меншою ніж 5-6 м, а самі лунки слід пробивати у шахматному порядку. Не можна збиратися великими групами в одному місці. Завжди потрібно мати під рукою міцну мотузку довжиною 15-20 метрів. Категорично забороняється виходити на лід у стані алкогольного сп'яніння – внаслідок цього люди неадекватно реагують на небезпеку й у випадку біди стають безпомічними.

Окрім цього, рятувальники нагадали громадянам як надати допомоги у випадку, якщо людина провалилася під лід. Вміння правильно допомогти потерпілому допоможе зберегти людське життя. Люди дякували за увагу рятувальникам і обіцяли дотримуватися правил безпеки.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області звертається до людей: Шановні громадяни! Відпочивати на кризі чи ні – це особистий вибір кожної людини, проте пам’ятайте, жодне хобі чи улюблена звичка не вартують того, аби для цього піддавати ризику власне життя!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ