В Чернівецькій області у МВС обговорили проблемні питання експерименту по створенню універсального патрульного підрозділу міліції

В Чернівецькій області у МВС обговорили проблемні питання експерименту по створенню універсального патрульного підрозділу міліції

06.01.15 15:57 0 715
Одним із пріоритетних напрямків роботи стали визначення кількості працівників, що нестимуть службу в якості «нових» патрульних.

Не менш важливим питанням є й продовження навчання учасників експерименту. Їх подальша підготовка у відповідності до вимог законодавства та нинішньої ситуації в країні.

Нагадаємо, що з листопада 2014 року в м. Хмельницькому проводиться експеримент по об'єднанню дорожньо-патрульної служби та патрульної служби міліції в єдиний підрозділ. Наразі триває практичний етап випробовування, який завершиться наприкінці лютого 2015 року.

До обговорення апробації уніфікованого патруля долучились заступник Міністра МВС України Сергій Яровий, начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, в.о. стратегічного радника (керівника) Місії ЄС з питань МВС Ханнеке Брауер та стратегічний радник з питань дорожньої поліції Консультативної Місії ЄС Майкл Шраге.

Іноземні експерти погодились з членами робочої групи та ще раз наголосили на необхідності високого рівня підготовки учасників експерименту. На їх думку необхідно збільшити кількість тренінгів із фахівцями-психологами та практичних занять по оформленню дорожньо-транспортних пригод.

Нагальним питанням залишається практика оформлення громадянами Європротоколів. Вже розпочато проведення практикумів для ДАІвців. Планується продовження інформаційної компанії серед громадян. До співпраці долучились і представники страхових компаній.

Триває робота щодо визначення загальної кількості співробітників об'єднаного підрозділу та вирахування оптимальної кількості працівників, що будуть знаходитись в автомобілі під час несення служби.

Шановні громадяни! Якщо у Вас є пропозиції чи зауваження по експерименту, Ви можете звертатись на «гарячу лінію» Хмельницького міського відділу міліції — ((0382) 70-40-60 або 102) або залишити своє повідомлення у скриньці «Експеримент Хмельницького ДАІ. Ваші ідеї і пропозиції» на сайті «Незалежний громадський портал» (http://ngp-ua.info).

Прес-служба МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ