Міліціонери Буковини радять громадянам бути уважними,купуючи товари в Інтернеті

Міліціонери Буковини радять громадянам бути уважними,купуючи товари в Інтернеті

06.01.15 13:47 0 679
Одним із поширених видів шахрайств є недобросовісне використання зловмисниками мережі Інтернет для збагачення. Різноманітні Інтернет-магазини та аукціони, можливості оплати рахунків та валютні операції через Всесвітню павутину безумовно, де в чому роблять наше життя простішим. Однак, легковажність громадян дозволяє шахраям без зайвих перешкод заволодіти їхніми коштами.

Так, 19-річний мешканець села Глибоцького району, прочитавши оголошення, розміщене на одному із популярних сайтів, планував купити мобільний телефон. Покупець перерахував 2500 гривень за придбання товару. Однак замовленого товару хлопець так і не отримав.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі працівники міліції проводять всі необхідні заходи спрямовані на встановлення особи шахрая.

Тож правоохоронці вкотре нагадують громадянам: Перед здійсненням платежу (завдатку) попередньо перегляньте відгуки користувачів, які вже мали досвід користування даним веб-ресурсом та оцінили якість товару/послуги та його безпечність (для отримання такої інформації можна використовувати і пошукові системи). Якщо вже і надумали шопитися в мережі, то перевірте авторитет інтернет-магазину та наполягайте на оплаті лише після отримання товару. А якщо ж вас все ж ошукали, обов'язково звертайтеся до міліції за допомогою. Пам'ятайте, збереження ваших коштів у таких випадках залежить тільки від вас.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волонтери переобладнали ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ