На Львівщині правоохоронці виявили арсенал зброї у приватному будинку

На Львівщині правоохоронці виявили арсенал зброї у приватному будинку

06.01.15 16:07 0 659
В одному з сіл Пустомитівського району працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області виявили арсенал зброї та боєприпаси. Ймовірно, вилучена зброя належить львів'янину, котрий обстріляв з вогнепальної зброї інспекторів ДАІ у Вінницькій області.

На автодорозі Немирів – Гайсин у Вінницькій області, 3 січня близько шостої години ранку, працівники ДАІ намагались зупинити автомобіль «КІА» для перевірки. Водій іномарки, проігнорувавши вимогу працівників міліції зупинитись, збільшив швидкість і почав втікати. Інспектори прийняли рішення переслідувати автомобіль і невдовзі заблокували його поблизу одного з сіл Вінницької області.

Під час перевірки документів водій іномарки несподівано відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї і двічі поранив одного з інспекторів ДАІ. Працівники міліції у відповідь відкрили вогонь з табельної зброї. Під час перестрілки нападник отримав смертельне поранення.

Особу водія «КІА», котрий стріляв у правоохоронців, було встановлено – ним виявився 19-річний львів'янин. Зловмисник стріляв у інспекторів ДАІ з пістолета «Глок-19» австрійського виробництва. Крім того у салоні іномарки було виявлено пістолет-кулемет «Скорпіон» чеського виробництва.

Під час санкціонованого обшуку помешкання у одному з сіл Пустомитівського району Львівської області, де тимчасово проживав водій іномарки, працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області виявили та вилучили:

- предмет схожий на револьвер моделі «MAJOR Eagle 3»;

- предмет схожий на пістолет «STALKER 917-S» 9мм зі спорядженим магазином на 16 патронів;

- 212 патронів калібру 9 мм;

- 31 патрон з маркуванням «Superx».

Вся вилучена зброя та боєприпаси направлені на дослідження у науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУМВС України у Львівській області.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Розпочато досудове розслідування.

Нагадуємо, що згідно ч.3 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України, особа, котра добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої - звільняється від кримінальної відповідальності.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області у ...
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ