У Львівській області щасливий той,хто знайшов себе

У Львівській області щасливий той,хто знайшов себе

06.01.15 11:43 0 1098
Знайшовши своє місце у житті, людина приносить своєю працею добро собі та іншим. Я мав змогу у цьому ще раз переконатися під час розмови зі старшим дільничним інспектором Пустомитівського райвідділу внутрішніх справ капітаном міліції Іваном Височанським. Слухаючи його, я усвідомлював, що цей мудрий чоловік вчасно опинився там, де його допомогла була необхідною.

В листопаді минулого року Іван Височанський прийняв для себе дуже важливе рішення – поїхати добровольцем у зону проведення антитерористичної операції. Приклад зі старшого колеги узяв колега – дільничний інспектор лейтенант міліції Роман Парубій.

До зведеного загону міліції Львівської області, який очолив начальник Управління Державної служби охорони майор міліції Андрій Петрик, разом з пустомитівськими дільничними вступили працівники ДСО, патрульної служби та райвідділів міліції нашого регіону. Невдовзі правоохоронці-патріоти вирушили до Маріуполя.

Після прибуття у зону АТО правоохоронці приступили до виконання своїх службових обов'язків. Іван Височанський потрапив до групи, якій було доручено охороняти морський порт та електропідстанції, розташовані поруч з ним. Спершу працівники об'єкту ставилися до галицьких правоохоронців не дуже люб'язно. Однак, придивившись до наших міліціонерів, місцеві стали більш доброзичливими. Згодом вони надали львів'янам кімнату, в якій ті мали змогу зігрітися, почали приносити теплі речі, щиро цікавилися, як у них іде служба. А ще поділилися інформацією, звідки можна очікувати нападу ворога.

– Уже за якийсь час містяни почали називати наших працівників міліції своїми, оскільки приміщення, в яких ми проживали та здійснювали охорону, завжди після себе прибирали, – розповів Іван Височанський. – Піднімаючись зранку, ми наводили у приміщеннях лад, як у себе вдома.

Іван Ярославович зізнався, що правоохоронці із Львівщини жили далеко не у комфортних умовах. Їх поселили у закинутому санаторії поблизу моря, де не було тепла та ліжок. Вони ночували у спальниках, обігріваючись так званими електричними дуйками. А ще самостійно обладнали собі у приміщенні душ, оскільки митися на морозі було небезпечно. Утім, у працівників міліції не виникало серйозних труднощів із харчуванням. Місцеві волонтери привозили міліціонерам хліб, картоплю та воду. А ще галицьким міліціонерам пощастило з кухарями. Працівники патрульної служби Михайло Тупісь та Михайло Ріполовський готували чудовий борщ, плов, салати та інші смаколики.

– Якось одягнувши форму із шевронами МВС України, ми поїхали до місцевого гіпермаркету «Епіцентр», – пригадав шериф. – До нас одразу підійшли працівники торгівельного центру. Намагаючись розмовляти з нами українською мовою, вони від допомогли нам підшукати усі необхідні товари.

– Упродовж останніх місяців у засобах масової інформації часто поширювали думку про те, що більшість міліціонерів на Донбасі зрадили Україну й перейшли на бік сепаратистів. А що вам відомо про маріупольських правоохоронців? Вам доводилося з ними спілкуватися? – запитую.

– Нерідко наш блокпост із перевірками відвідували начальник міліції громадської безпеки, керівники секторів дільничних інспекторів та карного розшуку Приморського райвідділу Маріупольского міського управління внутрішніх справ, – зазначив Іван Ярославович. – Вони справляли на нас добре враження. До речі, коли у місті почали бунтувати сепаратисти, саме ці люди не дали бойовикам захопити райвідділ міліції. Відомо, що уже колишній керівник міського управління внутрішніх справ був одним з небагатьох, хто перейшов на бік сепаратистів.

Під час несення служби у Маріуполі, Івану Височанському випала честь познайомитися з начальником Головного управління МВС України у Донецькій області полковником міліції В'ячеславом Аброськіним. До речі, керівник міліції Донеччини – дуже цікава неординарна особистість. До призначення на цю посаду офіцер працював заступником начальника управління внутрішніх справ міста Севастополь. Однак, виїхав із Криму після окупації автономної республіки російськими військами. Саме під його керівництвом було затримано заступника начальника міліції міста Дзержинськ, який разом з терористами грабував жителів міста. Групі Аброськіна також вдалося вийти на слід працівника макіївської прокуратури, який перейшов на бік „ДНР“, взяти особистого охоронця Гіркіна та терориста по кличці "Кіпеш". Сепаратисти призначили за голову нинішнього начальника обласного управління Донеччини премію у розмірі кількох сотень тисяч доларів США. Коли службова поїздка правоохоронців Львівщини добігала кінця, полковник В'ячеслав Аброськін подарував капітану міліції Івану Височанському іменний електронний годинник «Casio».

– Хочу окремо подякувати й патріотам з рідного краю, – зазначив Іван Височанський. – Голова Сороко-Львівської сільської ради Зиновій Петрух придбав для нас із Романом німецьку термобілизну та теплі бушлати. А місцеві підприємці Роман Завада, Павло Удуд та працівники фірми «Майбаш груп» подбали, аби у нас були добротні, бронежилети, каски, спальники, саперні лопатки, наколінники та налокітники.

Юрій Скобало
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Закарпатті в ДТП ...

КОМЕНТАРІ