В Житомирській області про оновлення складу громадської гуманітарної ради при обласній державній адміністрації

В Житомирській області про оновлення складу громадської гуманітарної ради при обласній державній адміністрації

07.01.15 10:09 0 866
Важливою складовою життя, як суспільства в цілому, так і окремої людини, є гуманітарна сфера. Сучасний етап розвитку української державності вимагає від владних структур нового осмислення суспільних інтересів, вироблення функціональних механізмів до вирішення гуманітарних проблем.

Т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Я.Лагута підтримує ініціативу громадськості щодо створення громадської гуманітарної ради при обласній державній адміністрації. Подальший розвиток гуманітарної сфери Житомирщини, вирішення будь-якої проблеми гуманітарного розвитку не можливі без підтримки громадськості, переконаний Я.Лагута.

Ураховуючи пропозиції представників інститутів громадянського суспільства, департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ініціює розгляд питання щодо формування нового складу громадської гуманітарної ради при обласній державній адміністрації.

Громадська гуманітарна рада при обласній державній адміністрації, як консультативно-дорадчий орган, вивчатиме процеси у сфері гуманітарного розвитку Житомирської області та надаватиме пропозиції щодо врахування суспільно значущих інтересів під час вирішення найважливіших питань гуманітарного розвитку; забезпечення дотримання прав і свобод людини у сферах освіти, науки, культури і мистецтва, охорони здоров'я, інтелектуальної та творчої діяльності.

До її складу запрошуються фахівці гуманітарної сфери області, представники інститутів громадянського суспільства, основним напрямом діяльності яких є забезпечення додержання прав і свобод людини і громадянина у сферах освіти, науки, культури і мистецтва, охорони здоров'я, інтелектуальної та творчої діяльності.

У розділі «Громадські обговорення» рубрики «Розвиток громадянського суспільства» розміщено проекти розпорядження голови облдержадміністрації та Положення про громадську гуманітарну раду.

Свої пропозиції та зауваження до зазначених проектів просимо надсилати на електронну адресу до 15 січня ц.р. slast_zt@ukr.net.

Довідки за телефоном: 47-46-49 (Сластухіна Світлана Василівна).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДТП на Волині: не ...
Наступна новина: В Чернівецькій області з ...

КОМЕНТАРІ