В Житомирській області вогнеборці врятували від знищення полум’ям нещодавно збудоване житло

В Житомирській області вогнеборці врятували від знищення полум’ям нещодавно збудоване житло

07.01.15 10:06 0 721
5 січня о 13:40 на пункт зв’язку 20-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Коростишів надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку, що знаходиться на одній із вулиць районного центру.

До служби порятунку «101» зателефонувала сусідка господарів палаючого помешкання. Жінка з вікна власної оселі помітила густий дим із сусідського двору та одразу сповістила про це надзвичайників. У цей час її чоловік побіг попередити про займання власників оселі. Господиня перебувала вдома одна і не підозрювала про небезпеку.

З’ясувалося, це горів дім, який було нещодавно збудовано – син вирішив звести помешкання поруч із батьківським. Саме його новобудова і загорілася.

На момент прибуття рятувальників до місця події з-під даху будинку вже виднілося полум’я. Оцінивши обстановку, начальник караулу прийняв рішення залучити до гасіння пожежі ще одне відділення вогнеборців. Завдяки оперативним діям бійців ДСНС вже о 14:00 пожежу вдалося локалізувати, а о 14:48 – повністю ліквідувати.

Внаслідок події загиблих та травмованих не виявлено. Полум’я устигло знищити перекриття, будівельні матеріали, що знаходилися на горищі та пошкодити оздоблення у одній із житлових кімнат. У той же час рятувальники не допустили перекидання полум’я на сусідні будівлі, що знаходились у кількох метрах від осередку займання.

За попередньою версією причиною загоряння стало коротке замкнення в електромережі. Як стверджують фахівці, на горищі будинку була прокладена електропроводка. Залишки оплавленого електричного дроту свідчить про те, що на нього було вчинено дії від вогню та високої температури.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Правопорядок під час ...

КОМЕНТАРІ