Вінничина: минулого року в області усиновлено 62 дитини-сироти та дитини,позбавленої батьківського піклування

Вінничина: минулого року в області усиновлено 62 дитини-сироти та дитини,позбавленої батьківського піклування

07.01.15 10:51 0 712
В області станом на обліку служб у справах дітей перебуває 2736 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це складає 0,95% від дитячого населення області.

Продовжується робота щодо влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Так, тільки упродовж поточного року створено 7 дитячих будинків сімейного типу, до яких влаштовано 40 дітей, та 23 прийомні сім'ї, до яких влаштовано 54 дитини, всього влаштовано 95 дітей. На кінець року в області функціонувало 49 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 326 дітей, та 157 прийомних сімей, в яких виховується 287 дітей, всього виховується в даних сім'ях 614 дітей. В даний час за оперативною інформацією в області в сімейних формах виховання перебуває 87,7 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Упродовж 2014 року усиновлено 62 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, (з них: 47 – громадянами України, 15 дітей - іноземними громадянами).

Однією з форм соціальної адаптації дітей, які потрапили до складних життєвих обставин, є їх утримання та виховання у Вінницькому та Жмеринському обласних центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, які розраховані на одночасне перебування 65 дітей.

Іменні стипендії обласної державної адміністрації та обласної Ради отримали 700 студентів вищих навчальних закладів області з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на суму 588,5 тис. грн.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Про безпеку мешканців ...
Наступна новина: Рівненські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ