На Вінничині 350 г забороненої курильної суміші вилучили міліціонери у жителя Шаргородщини

На Вінничині 350 г забороненої курильної суміші вилучили міліціонери у жителя Шаргородщини

07.01.15 10:41 0 743
Працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Шаргородського райвідділу міліції у 25-річного жителя одного з сіл району вилучили курильну суміш, що містить наркотичні та психотропні речовини.

До працівників Шаргородського райвідділу міліції надійшла оперативна інформація, що 25-річний житель одного з сіл району незаконно зберігає курильні суміші, що містять у своєму складі наркотичні чи психотропні речовини. Під час поверхневого огляду у кишені куртки підозрюваного було виявлено пакет з написом «Юкатан Фаєр» вагою 350 г.

За словами затриманого, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки, курильну суміш він зберігав для власного вживання шляхом куріння кальяну. Від пояснень щодо її походження чоловік відмовився.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Як розповів т.в.о. начальника ВБНОН УМВС Сергій Рудик, протягом проведення заходів, спрямованих на недопущення розповсюдження курильних сумішей, що містять у своєму складі наркотичні чи психотропні речовини, працівниками міліції було виявлено 16 фактів незаконного обігу таких сумішей. Вага вилученого становить майже 1 кілограм. За даними фактами відкриті кримінальні провадження, 15 з яких містять ознаки правопорушень, передбачених ч.1 ст. 309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 1 за ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Міліціонерами було перевірено 52 суб'єкта господарської діяльності, пов'язаної з обігом біологічно-активних добавок, курильних сумішей та інших підконтрольних речовин.

З незаконного обігу вилучено 150 капсул біологічно-активної добавки «Худіда», яка містить у своєму складі психотропну речовину «Сибутрамін».

Постановою Кабінету Міністрів України № 712 від 26.12.2014 року «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» перелік речовин, які відносяться до наркотичних – розширений.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернігів: 10 січня ...

КОМЕНТАРІ