На Тернопільщині перебувають діти зі східних областей

На Тернопільщині перебувають діти зі східних областей

07.01.15 11:24 0 717
Діти зі східних областей, які перебувають на Тернопільщині, повинні почуватися як вдома. На цьому наголосив виконувач обов'язків голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак під час наради 6 січня.

Як поінформував директор департаменту освіти і науки ОДА Любомир Крупа, в області перебувають діти із зони АТО. Зокрема, з Біловодського району Луганської області прибуло 20 дітей та 2 супроводжуючих. Вони перебуватимуть на Тернопільщині з 5 по 12 січня.

«Програма перебування дітей в області насичена, - зазначив Любомир Крупа. – Проживає група у Теребовлянському НВК. На Різдво вони візьмуть участь у Вертепі, який організовує навчальний комплекс. Діти уже ознайомилися з історією та культурними пам'ятками Теребовлі. 8 січня група вирушить до Зарваниці, 10 січня - до Почаєва та у Збараж, 11 – до Львова. Завершиться перебування маленьких гостей з Біловодського району екскурсією по Тернополю, святковою програмою та зустріччю з Іваном Крисаком».

Як повідомив заступник директора департаменту-начальник управління у справах сім'ї та молоді департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ігор Чорний, крім гостей з Біловодського району в області перебувають 47 дітей з Лисичанська Луганської області. Частина групи знаходиться у Тернопільському районі, частина - в Борщові.

«Діти відвідали місто Кам'янець-Подільський, де оглянули замок та монастир, - констатував Ігор Чорний. – Оплату за перевізника та харчування ми взяли на себе. Крім того, Спілка української молоді запросила вертеп зі східних областей, який представить свою різдвяну програму. 9 січня до нас прибудуть 8 дітей та двоє дорослих. Для них організуємо харчування, культурну програму та відвідини найбільшої шопки у Церкві св. Апостола Петра, що у Тернополі».

Іван Крисак дав доручення тримати на постійному контролі кількість дітей зі східних областей, які прибувають на Тернопільщину та максимально сприяти їх перебуванню у нашому краї.

«Ми повинні забезпечити їх родинним теплом, турботою і опікою та робити все, щоби діти запам'ятали Тернопільщину як цікавий, мальовничий, гостинний край», - наголосив виконувач обов'язків голови Тернопільської облдержадміністрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ