У Рівненській області завдяки ефективній представницькій діяльності прокурорів у 2014 році стягнуто на користь громадян та держави понад 18 млн грн

У Рівненській області завдяки ефективній представницькій діяльності прокурорів у 2014 році стягнуто на користь громадян та держави понад 18 млн грн

07.01.15 10:30 0 739
Завдяки ефективній представницькій діяльності органів прокуратури Рівненщини у 2014 році на користь громадян та держави стягнуто судами 18,2 млн грн. Реально виконано рішень судів, постановлених за позовами прокурорів, на 85%.

Третина відшкодованих за позовами прокурорів коштів спрямована на поповнення бюджету. Робота також спрямовувалась на захист комунальної та державної власності – задоволено позовів на суму 2, 7 млн грн.

Реалізовуючи представницькі повноваження, рівненські прокурори домоглися відшкодуванню громадянам понад 1,1 млн грн. Більшість з них – на оплату праці.

Активно використовувались повноваження прокуратури щодо захисту інтересів держави і громади у сфері земельних правовідносин. З цих питань реально стягнуто близько 2, 5 млн грн. Завдяки вжитим заходам попереджено незаконне надання понад 20 га земель вартістю майже 15 млн грн, до державної і комунальної власності повернуто 814 га земельних ділянок вартістю 23 млн грн.

Також пред'являлися позови у сферах оподаткування (на суму майже 1,7 млн грн), навколишнього природного середовища (1,4 млн грн).

Майже 1,2 млн грн шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями, стягнуто на користь потерпілих та держави за результатами судового розгляду позовів органів прокуратури області.

Всього ж органами прокуратури Рівненщини забезпечено участь у розгляді майже 1 тисячі цивільних та господарських справ, з яких 290 розглянуто судом апеляційної інстанції, в тому числі, за скаргами, внесеними у справах за позовами органів прокуратур інших областей – Волинської, Вінницької, Житомирської та Хмельницької.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: За добу на автошляхах ...

КОМЕНТАРІ