Закарпаття: на Іршавщині за крадіжку золотих прикрас засуджено 38-річного чоловіка

Закарпаття: на Іршавщині за крадіжку золотих прикрас засуджено 38-річного чоловіка

07.01.15 11:14 0 693
Іршавським районним судом винесено вирок 38-річному мешканцю села Велика Розтока, який скоїв крадіжку золотих прикрас з приватного будинку на суму більше 8200 гривень. Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі, встановивши іспитовий строк один рік.

У день релігійного свята Петра і Павла на території Іршавського району у багатьох населених пунктах люди відзначають храмові свята. Одні святкують вдома у колі сім′ї, дехто їздить у сусідні села до своїх знайомих чи родичів у гості, а інші користуються моментом і скоюють крадіжки...

До чергової частини Іршавського райвідділу міліції звернулась жителька с.Велика Розтока. Вона розповіла правоохоронцям, що у неї вкрали дві золоті обручки, пару золотих сережок, золотий браслет, кулон та дві золоті коронки. Загалом жінці було завдано матеріальної шкоди на суму близько 8200 грн.

Правоохоронці слідів взлому чи пошкодження вікна або дверей не виявили, проте золоті вироби з шафи зникли. Працівники карного розшуку перевірили всіх місцевих підоблікових осіб, які вже скоювали аналогічні злочини. Опитавши односельчан, сусідів, правоохоронці дізнались, що до крадіжки міг бути причетним сусід.

Через деякий час правоохоронці цього чоловіка запросили до райвідділу міліції. Зловмисник розповів, що, проходячи біля будинку своєї сусідки, вирішив чимось поживитись. Через незакриті вхідні двері зайшов до кімнати, де в шафі у кришталевій салатниці побачив золоті вироби. Усе, що було у салатниці, а це золоті обручки, сережки, браслет та золоті коронки викрав. Наступного тижня зловмисник пішов на ринок м.Іршава, де золоті прикраси продав, а гроші витратив на власні потреби. Про скоєне чоловік шкодував, розкаювався і обіцяв подібного більше не робити...

Розглянувши всі докази, Іршавський районний суд визнав чоловіка винним у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням в житло) та призначив йому покарання у вигляді трьох троків позбавлення волі, встановивши іспитовий строк – 1 рік.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ