На Хмельниччині правоохоронці розслідують протиправні дії голови одного із акціонерних товариств,внаслідок яких держава втратила майже 38 гектарів землі

На Хмельниччині правоохоронці розслідують протиправні дії голови одного із акціонерних товариств,внаслідок яких держава втратила майже 38 гектарів землі

07.01.15 12:26 0 697
На Хмельниччині внаслідок протиправних дій голови правління одного із акціонерних товариств та посадовців Держземагенства із державної власності вибула ділянка площею майже 38 гектарів.

У ході реалізації оперативної інформації працівниками управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області виявлено та задокументовано факт зловживання повноваженнями головою правління одного з акціонерних товариств.

Встановлено, що керівник товариства за попередньою змовою із посадовими особами Головного управління Держземагенства у Хмельницькій області, всупереч інтересам очолюваного ним підприємства, подав клопотання до Держземагенства про припинення права користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею майже 38 гектарів, що перебувала в постійному користуванні товариства. Зрозуміло, що робив він це з метою отримання неправомірної вигоди.

Внаслідок протиправних дій голови правління відкритого акціонерного товариства та посадових осіб Головного управління Держземагенства у Хмельницькій області земельна ділянка загальною площею майже 38 гектарів незаконно вибула із державної власності на користь третіх осіб, чим заподіяно істотної шкоди державі. На даний час сума збитків встановлюється.

Наразі стосовно голови правління акціонерного товариства відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364-1 «Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми» Кримінального кодексу України. Подібні дії караються штрафом від ста п'ятдесяти до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до трьох місяців, або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років та зі спеціальною конфіскацією. Слідство триває.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Захищено інтереси понад 500 ...

КОМЕНТАРІ